DJS Brăila organizează Crosul „ZIUA OLIMPICA”, ediția a XI-a, în data de 10.06.2023, începând cu ora 08.30

D.J.S. Braila in parteneriat cu Primaria Municipiului Braila si Academia Olimpica Romana – filiala Braila organizeaza din nou, sub patronajul Comitetului Olimpic si Sportiv Român, dupa anii de pauza din perioada pandemiei, Crosul „ZIUA OLIMPICA”, editia a XI-a, in data de 10.06.2023, incepand cu ora 08.30. Locatia de desfasurare este Parcul Monument (zona Rondoului, aleea principala catre Stadionul Municipal) si aleile din jurul Parcului dendrologic).

Crosul „Ziua Olimpică” (ediţia a XI-a) contribuie la apropierea locuitorilor Brăilei de fenomenul sportiv, de plăcerea de a practica sportul şi mişcarea, dar contribuie, în acelaşi timp, la cultivarea valorilor olimpismului. Dupăn o întrerupere nedorită de doi ani (2020-2021) Crosul „Ziua Olimpică” revine printre cele mai importante manifestări sportive de masă din Brăila, organizată sub patronajul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Crosul „Ziua Olimpică” este denumirea generică sub care se desfăşoară în toată ţara, pe parcursul Lunii Olimpice (23 mai-23 iunie a.c.).

În Brăila, organizatorii locali sunt Direcţia Judeţeană de Sport Brăila, Primăria Municipiului Brăila, Academia Olimpică Română – filiala Brăila. Mulţumim, de asemenea, sprijinului acordat de sponsorului oficial DECATHLON Brăila şi Clubului Sportiv Municipal Brăila.

Datele tehnice şi programul crosului sunt următoarele:

•  Categorii de participanţi: elevi de gimnaziu (1), elevi de liceu (2), participanţi cu vârsta până la 40 de ani (3) şi peste 40 de ani (4); Fete şi băieţi (care vor alerga separat, pe distanţe diferite).

•  Condiţii de participare: Se acceptă participanţi cu vârsta peste 10 ani. Toţi alergătorii sub 18 ani trebuie să prezinte adeverinţă medicală cu menţiunea “Apt pentru efort fizic” (individuale sau în tabele comune centralizate la unităţile de învăţământ şi vizate de medicii de la cabinetele şcolare sau de familie). Elevii participanţi minori trebuie însoţiţi de cadre didactice sau de părinţi. Alergătorii cu vârsta peste 18 ani se vor putea înscrie dacă prezintă adeverinţe medicale cu menţiunea „Apt pentru efort fizic” sau completează declaraţii pe propria răspundere la momentul înscrierii.

Participanţii trebuie să posede echipament sportiv adecvat: şort, pantofi sport şi tricou cu însemnele COSR (primit de la organizatori).

Înscrierea participanţilor se va face în zona Rondoului din Parcul Monument, începând cu ora 08.30. După înscriere participanţii primesc câte un autocolant de o anumită culoare (în funcţie de categoria de vârstă din care face parte) cu care merge la maşina de unde poate prelua şi îmbrăca tricoul de participare. În absenţa autocolantului nu poate să primească un tricou COSR. Aplică pe loc autocolantul pe tricou şi staţionează în zona Rondou unde aşteaptă să fie preluată de unul dintre organizatori spre zona de start, la momentul potrivit.

Asistenţa medicală: Organizatorii vor asigura prezenţa unui echipaj de SALVARE/AMBULANŢĂ cu dotări adecvate şi medic (Tip C). În situaţia în care unii participanţii vor avea probleme medicale (în timpul curselor sau în pauze) rugăm să se prezinte direct, la echipajul de salvare sau să anunţe organizatorii prezenţi pentru a fi îndrumaţi spre ambulanţă.

Organizatorii vor asigura un STAND DE HIDRATARE imediat după linia de sosire. La finalul fiecărei curse alergătorii pot primi gratuit câte o sticlă de 0,5 litri de apă plată.

Traseul: Starturile (în funcţie de categoriile de vârstă, feţe şi băieţi) vor începe la ora 09.00-09.15, de pe aleile din apropierea Stadionului Municipal sau de pe aleea care înconjoară Parcul dendrologic (în funcţie de distanţele de alergare, la diferite categorii). Sosirea este comună, la toate categoriile de alergători, pe Aleea Parcului.

Alergătorii vor fi asiguraţi cu antemergători şi postmergatori ciclişti de la CSM Brăila, dar şi de forţele de ordine şi de jandarmi alocate în zonă.

Exit mobile version