Dirt-trackul revine sambata si duminica la Braila

Dirt-trackul revine sambata si duminica la Braila
Dirt-trackul revine sambata si duminica la Braila

La sfârşitul acestei săptămâni pe pista stadionului Municipal se vor desfăşura două etape din Campionatul Naţional de dirt-track. Prima etapă s-a desfășurat la jumătatea lunii aprilie la Sibiu. Locul unu a fost ocupat de ungurul Patrik Nagy de la ASC Voința Sibiu cu 17 puncte urmat pe locul doi de germanul Richard Gayer cu 13 puncte și pe locul trei Ronny Weis din Germania cu 13 puncte, tot de la Voința Sibiu. Cel mai bine clasat brăilean la etapa inaugural de la Sibiu a fost Alexandru Toma, clasat pe locul 8 cu 9 puncte.

Juniorii au alergat într-o formulă de 12 manșe, semifinală și finală. Câștigătorul etapei de la Sibiu a fost Hristo Hristov din Bulgaria cu 10 puncte, urmat de Julien Dimitrov din Bulgaria cu 8 puncte și romanul Moss Andrei ASC Voința Sibiu cu 6 puncte. Sportivii de la CSM Brăila, Andrei Popa și Gabriel Comănescu s-au clasat pe locurile 4, respectiv 5.

Sâmbătă, 10 mai, de la ora 15.00, se vor desfășura manșele din etapa a II-a, iar duminică dimineaţă, începând cu ora 10.00, cele din cadrul etapei a 3-a. Primii care vor concura vor fi juniorii, apoi pe pistă vor intra seniorii.

La întreceri vor participa sportivi de la CSM Brăila, CSTA Bucureşti, Voinţa Sibiu, din Ungaria şi Bulgaria. Clubul brăilean va fi reprezentat de campionul naţional de seniori en-titre, Fănel Popa, multiplul medaliat Alexandru Toma şi de triplul campion naţional de juniori, Gabriel Comănescu, dar și de alți sportivi printre care Ștefan Popa, Stănel Gheorghe, Sorin Popa – la seniori, sau Andrei Popa, Cristian Deculescu sau Adrian Dragu la juniori.

Așa cum spunea Fănel Popa noua ediție a campionatului național este cea mai puternică din ultimii 25 de ani, valoarea crescând foarte mult prin participarea unor sportivi din Ungaria și Germania care concurează pentru clubul din Sibiu. Participarea acestora ridică foarte mult nivelul de spectaculozitate al manșelor, ceea ce îi va provoca și mai mult pe sportivii de naționalitate română.

Exit mobile version