Diana Axinte va juca și sezonul viitor la Dunărea Brăila

Sezonul 2019-2020 este al 7 în care Cristina Diana Axinte îmbracă tricoul Dunării Brăila. A debutat la echipa mare in 2013 si este mandra ca reprezinta orasul ei natal.

Născută la Brăila, pe 16 ianuarie 1996, Diana Axinte a început handbalul la LPS Brăila, unde l-a avut antrenor pe profesorul Viorel Alexandru. A fost campioană națională cu echipa de junioare III și junioare IV a LPS Brăila în 2009 și vicecampioană naționala la junioare III în 2010, când a fost golghetera turneului final și a fost desemnată cel mai bun coordonator de joc. În anul 2011 s-a clasat pe locul 4 cu echipa LPS Brăila la turneul final al junioarelor III, fiind desemnată din nou cel mai bun coordonator de joc și golghetera turneului final.

A debutat la HC Dunărea în martie 2013 și a reușit să-și treacă în palmares titlul de vicecampioană și o medalie cu bronz în Liga Națională, dar și o medalie de bronz în Cupa României. În ultimele sezoane Diana a evoluat mult la echipa de senioare a HC Dunărea Brăila iar acest lucru a ajutat-o să-și dezvolte abilitățile pe care le are și în acest an a fost convocată la lotul B al Naționalei de senioare a României.

Viteza, rapiditatea paselor și viziunea foarte bună în joc sunt principalele atuuri ale Dianei Axinte, iar aceasta va juca și în sezonul viitor în tricolul Dunării, unde va fi colegă pe post cu Elena Dache.

„De la an la an, vreau să evoluez cât mai mult și să dau tot ce e mai bun la fiecare antrenament și meci. Bineînțeles că asta e posibil doar dacă vor fi ferită de accidentări și voi fi sănătoasă. Ne așteaptă un sezon foarte greu, șansele sunt egale pentru fiecare echipă, și consider că dacă pregătim meciurile foarte bine, și vom juca la potențial maxim, vom putea să ne îndeplinim obiectivul, și anume acela de a ajunge pe un loc de cupe europene”, a declarat Diana Axinte.

Exit mobile version