Dezinsecția făcută de Primăria Brăila criticată de liberali

Acțiunea de dezinsecție de la nivelul municipiului Brăila a fost una dintre temele abordate de președintele PNL, Alexandru Dănăilă, în conferința de presă organizată luni. Liderul liberalilor brăileni a afirmat că a văzut cum s-a acționat fără a ține cont de prezența cetățenilor pe stradă, ceea ce din punctul său de vedere este inadmisibil, deoarece le-ar fi putut fi pusă viața în pericol.

”În primul rând, mașinile care au făcut această operațiune mergeau una după alta. Deci mașina din spate mergea într-o nebuloasă totală din cauza acelui fum, care are niște particule de lichide până la urmă. Dar șoferul și cu pasagerul, că erau doi oameni în mașina respectivă, au stat și au inhalat ore întregi toate substanțele alea care au fost date din mașina din fața lor. Nu știu de ce mergeau în tandem. În fine. Probabil că asta a fost decizia. A doua chestiune a fost legată de ora la care s-a întâmplat. Chiar dacă suntem în stare de urgență, Brăila nu a fost blocată total. Unele activități economice au mers, s-au putut face deplasări până la ora 22:00. Cert este că oamenii au putut să iasă pe stradă, cu declarațiile pe proprie răspundere despre care știe toată lumea. Dar această operațiune s-a întâmplat în jur de ora 17:00 – 18:00, când încă erau oameni pe stradă. Fumul acela a acoperit curțile, străzile, spațiile pietonale pe unde mergeau oamenii. O chestiune care, din punctul meu de vedere, a fost făcută greșit de către primarul Dragomir. Dar a vrut să facă un lucru care să se vadă. Ei bine, s-a văzut. Și probabil că au fost și intoxicații minore”, a declarat Dănăilă.

Liderul PNL a mai afirmat că în momentul când se va încheia pandemia de coronavirus, Direcția de Sănătate Publică Brăila ar trebui să verifice modul în care a fost administrată această substanță. Acesta a spus că ar trebui verificată substanța care a fost folosită și concentrația acesteia.

Exit mobile version