Deșeuri depozitate pe un teren din extravilanul comunei Tichilești, în zona de protecție și siguranță a conductei Dn 600 Peceneaga – Siliștea

La Comisariatul Județean Brăila al Gărzii Naționale de Mediu s-a înregistrat o sesizare cu privire la depozitarea de deșeuri în zona de protecție și siguranță a conductei Dn 600 Peceneaga – Siliștea, conductă magistrală administrată de SNGN Transgaz SA.

La controlul efectuat de către o echipă de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu Brăila, în data de 30 mai 2024, s-a constatat că pe un teren din extravilanul comunei Tichilești, există depozitări de deșeuri din categoria celor din construcții și desființări, precum și deșeuri reciclabile tip PET-uri, doze aluminiu, ambalaje cu conținut de substanțe periculoase (rezultate de la produse pentru protecția plantelor, produse insecticide, căldări din plastic de la vopseluri și var, etc), părți din mobilier, haine și încălțăminte deteriorate, etc.

Urmare a celor constatate, UAT Tichilești a fost sancționată contravențional in conformitate cu prevederile OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, art. 96, alin. 1 și s-au dispus măsuri de remediere în vederea îndepărtării deșeurilor existente și pentru gestionarea în conformitate cu prevederile legale în vigoare a tuturor categoriilor de deșeuri generate de populație.

Exit mobile version