Depistat de polițiști conducând pe raza localității de domiciliu cu o îmbibație alcoolică de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat

Tânăr de 27 de ani depistat băut la volan de polițiștii din Ianca

Tânăr de 27 de ani depistat băut la volan de polițiștii din Ianca

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 22:40, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din satul Valea Cânepii, în timp ce conducea un vehicul pe o stradă din localitatea de domiciliu.

Întrucât, acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat,  fiind condus la spital pentru recoltarea probelor de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, atât în momentul testării cu aparatul etilotest, cât și la activitatea de recoltare a probelor biologice, brăileanul a avut un comportament recalcitrant, fiind sancționat contravențional cu amendă, în valoare totală de 4.000 de lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Pe numele său, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Exit mobile version