Depistat de polițiști conducând pe raza localității de domiciliu cu o îmbibație alcoolică de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 22:40, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din satul Valea Cânepii, în timp ce conducea un vehicul pe o stradă din localitatea de domiciliu.

Întrucât, acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat,  fiind condus la spital pentru recoltarea probelor de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, atât în momentul testării cu aparatul etilotest, cât și la activitatea de recoltare a probelor biologice, brăileanul a avut un comportament recalcitrant, fiind sancționat contravențional cu amendă, în valoare totală de 4.000 de lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Pe numele său, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Exit mobile version