Declarații Monica Anisie despre încheierea anului școlar 2019-2020

Regulile de intrare în incinta școlii

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a susținut luni, o declarație de presă în care a anunțat cum se va încheia acest an școlar și cum se vor susține examenele naționale.

Cursurile nu vor mai fi reluate în acest an școlar pentru majoritatea elevilor și studenților, a anunțat luni președintele României, Klaus Iohannis. Vor reveni la școală doar elevii din anii terminali (a VIII-a și a XII-a) în vederea pregătirii evaluării naționale, respectiv bacalaureatul, însă în anumite condiții.

”Am luat în calcul și măsurile pe care state precum Italia, Portugalia, Ungaria, Letonia, Malta le-au luat în conextul pandemiei Covid-19. Cursurile realizate în unitatile de învățământ rămân suspendate, însă continuă învățarea asistata de tehnologie. Pentru elevii fără posibilități, ministerul și școlile vor oferi calculatoare.” a spus Anisie.

Ministrul educației a spus că se recuperează materia neparcursă în această perioadă. Totodată, MEN va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, astfel încât unele conținuturi care erau prevăzute pentru această perioadă să fie abordate în anul școlar următor.

”Pentru situațiile excepționale, de exemplu în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, MEN va comunica modalitățile de încheiere a situației școlare. Studenții își vor continua cursurile online, iar examenele se pot susține și online. Fiecare Universitate va stabili modalitatea și data susținerii acestor examene” a mai spus ministrul educației.

Anisie a spus că Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor susține după noua programă transmisă. Evaluarea Națională se va susține începând cu data de 15 iunie, iar Bacalaureatul va începe cu probele scrise pe 22 iunie și vor continua cu probele de competență.

Exit mobile version