Declaratii ale avocatului primarului Simionescu

Declaratii ale avocatului primarului Simionescu
Declaratii ale avocatului primarului Simionescu

Cu puțin timp înainte ca primarul Aurel Simionescu să fie scos cu cătușe din sediul DNA Galați, avocatul său, care a ieșit mai înainte să-i cumpere câte ceva clientului său pentru noaptea pe care o va petrece în arest, a făcut câteva declarații.

E o problemă modalitatea în care se face ancheta. Acest dosar este din 2014, actele sunt preluate în timp și eșalonat de către DNA, valorificate prin specialiști și, la momentul în care apreciază dumnealor că este oportun, cheamă persoana și o incriminează direct ca suspect și apoi ca inculpat. Se aduc la cunoștință învinuiri foarte grave, sub aspectul dimensiunii valorice, moment în care întrebi de probe … nimic. Nu ni s-au prezentat. Clientul meu a spus că nu este vinovat, ceea ce i se întâmplă este și poate o răfuială între firme, e posibil nu știu. Sunt firme din Galați cu firme din Brăila. Nu am văzut nicio piesă a cauzei decât declarațiile pe care le-a dat, nu pot să fac alte afirmații. O să vină mâine cu propunere de arest preventiv la Tribunal și în cazul ăsta cred că vom afla măcar o mică parte din materialul probator care stă la baza propunerii. După atâtea ore a conștientizat că acesta este sistemul judiciar pe care îl avem și, după atâtea ore, s-a conformat și aștepta ca un judecător de drepturi și libertăți să spună că nu sunt suficiente probe pentru a se lua această măsură extremă cum este arestul preventiv. A fost o licitație organizată conform unor proceduri care a fost contestată la o instanță cum ar fi Curtea de Apel și de cei care au pierdut, iar Curtea de Apel spune că nu aveți dreptate voi cei care ați pierdut și, cu toate astea….. Nu are rost să spun de ce firmă vorbim …..o să apară. Nu știu dacă ei sunt denunțătorii în acest caz, dacă nu am văzut. Prejudiciul este aproape 10 milioane de euro, dar nu știu dacă este corect făcut„, a spus Ioan Paul Vasilache, avocatul lui Aurel Simionescu, conform Monitorul de Galați.

Avocatul lui Stoica Anghelescu, fost director economic al Primăriei Brăila, a refuzat să facă declarații pe motiv că al său client nu i-a dat permisiunea.

Exit mobile version