De Sfanta Maria, politistii braileni au fost la datorie

De Sfanta Maria, politistii braileni au fost la datorie
De Sfanta Maria, politistii braileni au fost la datorie

În intervalul 15 – 17 august 2014, cu ocazia manifestărilor prilejuite de Sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, asigurarea fluenţei circulaţiei rutiere şi preîntâmpinarea oricăror evenimente negative.

Cei peste 150 de polițiști aflați în stradă, zilnic, au constatat, în această perioadă, 37 de infracţiuni, dintre care 9 în flagrant delict. Dintre acestea, 4 au fost la regimul circulaţiei rutiere (una fiind pentru conducere fără permis), 27 au fost de natură judiciară, 4 de natură economico-financiară şi două infracţuni de altă natură. Poliţiştii au aplicat 481 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 152.020 lei, şi au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 3.637 lei. Polițiștii au intervenit și au aplicat 107 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea nr. 61/1991, 16 sancțiuni prevăzute de Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicit, şi 29 pentru încălcarea altor acte normative. Cele mai multe sancţiuni, 329, au fost aplicate de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 9 dintre acestea fiind pentru consum de alcool la volan, 186 pentru depăşirea vitezei legale, 14 pentru depăşiri neregulamentare şi 120 pentru alte abateri. Totodată, au fost reţinute 12 permise de conducere, dintre care 3 pentru alcool și 5 pentru viteză, fiind retrase 5 certificate de înmatriculare.
Reamintim faptul că, în minivacanţa de Sfânta Maria, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a angrenat în stradă, zilnic, 156 de poliţişti de la structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, precum şi de la alte formaţiuni, cu peste 60 de autospeciale, pentru a preveni şi combate faptele ilegale şi pentru descurajarea elementelor infracționale și combaterea fenomenelor cu impact stradal, precum cerșetoria, consumul de droguri, furturile, înșelăciunile.

Exit mobile version