De sâmbătă se înăspresc amenzile

Poliţiştii brăileni din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere şi Biroul Rutier au desfăşurat acţiuni pentru a aduce la cunoştinţa conducătorilor auto noile prevederi legislative cu privire la folosirea telefonului sau a tabletei în timpul condusului.

Ieri, la ora 10.00, poliţiştii rutieri au ieşit pe Calea Călăraşilor din municipiul Brăila şi i-au oprit din drum pe conducătorii auto de autoturisme, microbuze, autobuze, care au fost avertizaţi cu privire la noile prevederi legale ce urmează să intre în vigoare din data de 12 octombrie.

Şoferii au ascultat sfaturile transmise de polițiști şi au primit pliante cu sfaturi preventive şi mesaje clare: «Alege viaţa! Lasă telefonul! Concentrează-te pe condus!».

Polițiștii le-au explicat conducătorilor auto și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă încalcă noile prevederi legislative.

Acţiunea din municipiu a fost organizată de Biroul Rutier, iar şeful structurii, Doru Stăncună, a declarat că aceste prevederi legale au menirea de a-i ajuta pe conducătorii auto să evite implicarea în accidente.

Poliţia Rutieră organizează o acţiune pentru mediatizarea în rândul conducătorilor auto a noilor modificări legislative ce vor intra în vigoare la data de 12 octombrie. Astfel, pe lângă înăsprirea sancţiunilor pentru utilizarea telefonului mobil fără a folosi sistemul mâini libere, în această gamă de activităţi este înscrisă şi ţinerea în mână a telefonului mobil sau altui dispozitiv electronic, gen tabletă. De asemenea, această contravenţie coroborată cu săvârşirea altei contravenţii de natură a distrage atenţia de la condus duce automat la reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 30 de zile”, a precizat comisar de poliție Doru Stăncună.
Exit mobile version