De ce simplu, când se poate complicat. Cronica unui eșec neașteptat

Cam asta a fost atitudinea celor de la Sportul Chiscani în ultimul meci pe teren propriu în acest campionat de Liga a 3-a, cu ACSM Oltenița.

Echipa din Chiscani și-a bătut joc de oportunitatea de a se salva de la retrogradare înaintea ultimei etape. Jucătorii lui Adrian Baldovin au condus cu 2-0 și 3-1, dar au pierdut cu 3-5 în fața unei echipe retrogradată matematic înaintea acestui meci, dar călărășenii și-au vândut scump pielea și au jucat cu multă dezinvoltură și determinare, de parcă ei erau cei care aveau nevoie de punctele puse în joc pentru a evita retrogradarea.

Startul meciului părea că arată o echipă a Chiscaniului decisă să tranșeze rapid soarta celor trei puncte. În minutul 1 Bălan a scăpat spre poarta oaspeților, singur cu portarul, dar a tras de la marginea careului pe direcția acestuia și Manea a respins. În minutul 4 oaspeții au avut o lovitură liberă de la 22 de metri, dar Paraschiv a șutat pițin pe lângă bară. Un minut mai târziu Marin Iordache a șutat și el pe lângă poarta lui Manea, din poziție favorabilă.

În minutul 6 Alin Radu a fost faultat la 16 metri lateral stânga. Claudiu Zaharia a executat lovitura liberă, direct pe poartă, și a trimis pe colțul lung deschizând scorul.

În minutul 15, pe un contraatac al oaspeților, Alexa a pasat pentru Stancu, iar acesta a șutat de la marginea careului și popescu a respins. Două minute mai târziu gazdele au ajuns din nou în careul celor de la Oltenița, dar șutul lui Zaharia a fost reținut de portar. În minutul 20 Claudiu Zaharia a executat o lovitură liberă de la circa 22 de metri, dar Manea a scos în corner de sub transversală.

În minutul 24 Moldoveanu a trimis o pasă printre doi fundași ai oaspeților pentru Bălan, dar acesta a șutat de la 12 metri, pe colțul scurt, pe lângă poartă. Peste două minute Adamache a executat o lovitură liberă, a trimis la marginea careului pentru Iordache, dar șutul acestuia a fost deviat în corner de un jucător al oaspeților. În minutul 29 Moldoveanu a trimis o pasă în adâncime pentru Iordache, acesta a intrat în careu, dar s-a complicat în driblinguri și a fost deposedat. peste jumătate de minut Alin Radu a șutat și el, dar nu a găsit cadrul porții.

În minutul 31 Obreja a scăpat spre poarta gazdelor, dar în loc să șuteze a încercat să obțină un penalty în duel cu Boga.

În minutul 38, la o acțiune prelungită de atac a gazdelor, Alin Radu a pasat decisiv pentru Marin Iordache, care nu l-a iertat pe Manea, 2-0 pentru Sportul Chiscani.

Cu două minute înaintea pauzei, Alexandru Alexa a fost găsit cu o pasă în adâncime, a trecut ușor de Boga și a șutat de la marginea careului, pe lângă portarul Popescu, reducând din handicap și stabilind totodată și rezultatul primelor 45 de minute, 2-1.

Repriza a doua a început în aceeași notă, cu Sportul Chiscani în ofensiv. Moldoveanu a șutat de la circa 20 de metri pe lângă poarta lui Manea în minutul 47, pentru ca minutul următor oaspeții să tragă un prim semnal de alarmă. Obreja a centrat la marginea careului, mingea a ajuns la Alexa, dar șutul acestuia a fost parat de Popescu.

În minutul 50 Dumitrescu l-a faultat în marginea careului, lateral dreapta, pe Iordache, iar arbitrul Băban a dictat penalty pentru Sportul Chiscani. Emanuel Moldoveanu a executat perfect și a refăcut diferența de două goluri, 3-1.

În minutul 56 Alexa a scăpat spre poartă pe partea dreaptă, a centrat în mijlocul careului, iar Cosmin Novac a reluat din prima în poarta lui Popescu, 3-2.

În minutul 64 Iordache a intrat în careu și a șutat pe colțul scurt, dar Manea a reținut.

În minutul 74 Obreja a pasat în dreapta pentru paraschiv care a fost faultat în careu de Mihai Victor. Cosmin Novac a executat lovitura de la 11 metri și deși Popescu a ghicit colțul nu a putul evita golul care a adus egalarea.

Golul de 3-3 nu i-a trezit la realitate pe cei de la Chiscani și peste două minute oaspeții au trecut la conducere. Novac a șutat de la 22 de metri, popescu a respins cu piciorul în față, mingea a ajuns la Alexandru Alexa, care de la 8 metri a trimis în poartă, 3-4 din minutul 76.

În minutul 79 Iordache rămas singur cu portarul Manea a șutat în acesta, apoi mingea a ajuns la Bălan care a șutat spre poartă, dar mingea a fost deviată în corner. În minutul 84 Bratu a scăpat de la centru terenului singur cu Popescu, însă portarul Chiscaniului a ieșit la 20 de metri și a degajat. Un minut mai târziu apărarea gazdelor a fost depășită din nou la centrarea lui Alexa, dar Novac din 7-8 metri a trimis peste poartă.

În minutul 86 ACSM Oltenița a dat lovitura de grație. Alfreo Obreja a șutat de la circa 20 de metri, lateral stânga, pe colțul lung și a marcat pentru 3-5!

Gazdele puteau să mai spele rușinea pe final, dar în minutul 90 Moldoveanu a executat o lovitură liberă de la circa 22 de metri, dar portarul a reținut, iar în minutul 90+2 oaspeții puteau să înscrie a șasea oară, dar lovitura liberă bătură de Paraschiv, pe colțul scurt, a fost respinsă în corner de Popescu.

Sportul Chiscani: Popescu – M. Pascu, M. Boga, C. Dobrin, S. Sima (min. 59 M. Victor) – Șt. Adamache (min. 87 Negru) – G. Bălan, A. Radu, Cl. Zaharia (min.86 Enache), M. Iordache – E. Moldoveanu. Antrenor: Adrian Baldovin.

Sportul Chiscani a rămas pe locul 12, cu 28 de puncte, iar în ultima etapă va juca în deplasare la CS Făurei, sâmbătă, 25 mai, de la ora 18.00.

Exit mobile version