Daneza Simone Bohme va juca din sezonul 2024-2025 la Dunărea Brăila

Extremă dreapta Simone Bohme, născută pe 17 august 1991, în Spentrup, regiunea Randers, este medaliată cu bronz cu naționala Danemarcei la Campionatul Mondial din Spania 2021. HC Dunărea este a treia echipă din România la care va evolua sportiva daneză, care are cu CSM București titlul de campioană și Cupa României, în 2017. A câștigat în cariera ei de două ori Cupa EHF, în 2010 cu Randers, și în 2019, cu Siofok KC, dar și Super Cupa Turciei, cu Kastamonu.

Simone Bohme a început handbalul profesionist la Randers HK, club pentru care a evoluat în perioada 2009-2012. A mai evoluat pentru cluburi precum Silkeborg și Viborg. Sportiva a jucat și pentru CSM Tg. Jiu (august 2023 – ianuarie 2024), transferându-se ulterior la Ikast Håndbold. Cu echipa daneză Ikast, Simone a jucat sezonul acesta în Champions League, trecând de grupe și ajungând până în faza de play-off a competiției.

În sezonul 2020-2021 a jucat cu Siofok în EHF, iar în grupe a întâlnit și pe HC Dunărea Brăila. Echipa din Ungaria a câștigat ambele meciuri, iar în cele două întâlniri Bohme a marcat un singur gol, în meciul jucat în Ungaria. La meciul Dunării cu CSM Tg. Jiu din tur, Bohme deja nu mai făcea parte din lotul echipei gorjene. Ea se va regăsi la Brăila cu Katarina Jezic, cu care a fost coechipieră și la Siofok.

”Mă simt foarte norocoasă și mândră că fac parte din echipa Dunării Brăila în sezonul viitor și sunt încântată să îi cunosc pe toți din interiorul și din afara clubului, dar și pe fanii minunați. Abia aștept să încep și să muncesc din greu pentru a ne atinge obiectivele”. a declarat Simone Bohme.

Exit mobile version