Dănăilă o consideră vinovată pe Râșnoveanu de situația tensionată creată prin transferul unor pacienți de la Vrancea la Brăila

danaila

Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a prezentat astăzi filmul evenimentelor care au dus la crearea discuțiilor care s-au politizat, pe tema transferului unor pacienți cu coronavirus de la spitalul din Adjud, județul Vrancea, către Spitalul Județean de Urgență Brăila.

liderul liberalilor brăileni a spus că ar trebui demarate procedurile pentru demiterea managerului Spitalului Județean Brăila, Delia Râșnoveanu după situația tensionată creată zilele trecute, cu privire la transferul pacienților cu COVID-19 din Vrancea la Brăila.

Dănăila afirmă că lucrurile nu stau așa cum au fost prezentate de primarul Marian Dragomir și de președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, precizând că s-a informat, pentru că a vrut să înțeleagă ce s-a întâmplat și de unde a plecat totul, dar și care este motivul pentru care s-a ajuns în situația asta, ”de a radicaliza locuitorii Brăilei și de a încerca să ne enclavizăm în raport cu restul țării”.

Dănăilă a spus că de fapt pacienții respectivi nu voiau să fie transferați, fiind asimptomatici și neavând motive reale pentru a fi internați, pentru că puteau fi tratați și în carantină și fiind personal medical, mare parte dintre ei, știau care sunt riscurile, inclusiv la transport.

Dănăilă consideră că șefii administrației publice locale au făcut declarații care să provoace panică și să sperie populația, „ceea ce este o mare greșeală, iar toate lucrurile acestea se vor întoarce împotriva lor”.

Principalul vinovat pentru toată această situație creată artificial este doamna manager Râșnoveanu. Și deși prefectul nu are o autoritate și nici o putere directă în raport cu managerul Spitalului Județean, dacă aș fi prefectul Brăilei astăzi, vă spun că aș face demersurile necesare pentru demiterea doamnei manager, pentru că nu este prima dată când greșește.

Alexandru Dănăilă a spus că acest gest al autorităților locale brăilene, care s-au lăudat că nu primesc pacienți din alte județe, ar putea avea efecte reversibile pentru alți pacienți brăileni care ar vrea să se trateze la alte spitale din țară.

Ar trebui demarate procedurile legale și informate structurile care au responsabilitate și autoritate în a lua decizii privind demiterea managerului de la Spitalul Județean Brăila, pentru că nu este prima dată când greșește și creează panică”, a spus Alexandru Dănăilă, care a lăudat modul în care s-a gestionat criza la Brăila și avem cel mai mic număr de îmbolnăviri și fiind singurul județ cu toți pacienții vindecați.

Exit mobile version