Dacia Unirea pierde la Ripensia, dupa un penalty usor acordat gazdelor

Dacia Unirea Brăila a plecat de la Timișoara fără nici un punct, deși au controlat mai mult de jumătate din meciul cu Ripensia, contând pentru etapa a XXIV-a. Brăilenii au fost învinși de Ripensia dintr-un penalty acordat prea ușor de centralul Denis Haidiner din Hunedoara, după ce în finalul primei reprize echipa lui Pânzaru a irosit 3 ocazii mari de gol.

Dacia Unirea a mers la Timișoara cu obiectiv clar câștigarea a cel puțin un punct care să-i ajute în tentativa de salvare de la retrogradare. Din păcate, câteva erori și lipsa de experiență au dus la un nou eșec, după meciul de acum două săptămâni pierdut în prelungirile partidei de la Foresta Suceava.

Prima fază periculoasă a aparținut celor de la Ripensia, în minutul 3, când după al doilea corner, executat de Toma, Bădăuță a reluat cu capul din 9 metri peste poarta lui Botaș. În minutul 6 Toma a executat o lovitură liberă de la 24 de metri, dar Botaș a fost pe fază și a respins în corner de lângă bara din dreapta sa.

În minutul 7 Bădăuţă a pătruns în careu pe stânga, l-a driblat pe Țăranu și i-a pasat în centrul careului lui Ndiaye Mediop, care, nemarcat la 10 metri, a preluat şi a șutat în stânga portarului, lângă bară, 1-0 pentru Ripensia.

În minutul 10 Mînecan a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, pe lângă zid, lângă rădăcina barei din stânga lui Botaş, însă portarul Brăilei a respins în lateral. Din minutul 12 Alin Pânzaru a fost nevoit să facă prima modificare, înlocuindu-l pe Olimpiu Bucur, accidentat, cu Ciucureanu.

Brăilenii și-au revenit după șocul golului primit foarte repede și au ieșit la atac, iar în minutul 15 Manea a încercat poarta gazdelor cu un șut de la 22 de metri, dar mingea a trecut pe lângă. În minutul 20 după o acțiune prelungită a jucătorilor brăileni, Banyoi a încercat să finalizeze cu un șut la poartă, dar mingea se lovește de un fundaș advers.

În minutul 26 Raul Vitan a centrat de pe partea stângă în careul gazdelor iar Andrei Banyoi a scăpat din marcajul lui Bocşan şi a deviat mingea din 7 metri, poziție centrală, sub transversală, 1-1.

După gol brăilenii au prins și mai mult curaj și au pus stăpânire pe joc, alergând după golul doi. În minutul 27 portarul Munteanu a ieșit la o centrare la 12 metri de poartă, dar în cădere s-a accidentat și meciul a fost întrerupt 5 minute, până gazdele au efectuat schimbarea portarului.

În minutul 34 Manea a executat o lovitură liberă de la 27 de metri lateral dreapta, fundașii gazdelor au respins și mingea a revenit la Manea, care a recentrat pentru Hamza, iar lovitura de cap a fundașului tunisian a fost deviată de un jucător al gazdelor în corner. În minutul 39 Manea a șutat spre poartă, mingea a devita dintr-un fundaș la până la Banyoi, care i-a pasat la 8 metri lui Vitan, însă șutul acestuia la colțul scurt a fost respins de portarul Contra în corner.

În minutul 40, după cornerul Brăilei, Vitan a recentrat în careul Ripensiei, la bara a doua, Contra a ieșit să reţină, însă Ţăranu a ajuns primul și a reluat din 7 metri, însă mult peste poartă.

Gazdele au ajuns aproape de poarta lui Botaș în minutul 42, când la o lovitură liberă executată de Adrian Popa, Anghelina a respins cu capul din careu și a îndepărtat pericolul. În minutul 45 Ungureanu a șutat din careu însă mingea a trecut peste poarta lui Botaș.

Cele cinci minute de prelungiri ale primei reprize au aparținut echipei antrenate de Alin Pânzaru. Mai întâi Ciucureanu a primit o pasă în adâncime și din interiorul careului, lateral stânga a trimis peste portar, dar Bocșan a scos în corner mingea care se îndrepta spre poartă. Apoi Banyoi a șutat din careu, dar Burdeţ a respins cu piciorul în corner. În minutul 45+3 Anghelina a luat o acțiune pe cont propriu și a intrat în careu pe partea stângă, dar după ce a trecut de doi adversari a șutat peste poartă și scorul la pauză a rămas 1-1.

Repriza a doua a început printr-o tatonare a celor două echipe, jocul desfășurându-se între cele două careuri. În minutul 51 Manea a fost faultat la circa 25 de metri lateral dreapta, iar Anghelina a executat direct spre poartă, însă mingea a trecut peste poarta lui Mario Contra. Brăilenii au continuat să aibă o posesie mai bună și în debutul părții secunde, dar fără a pune în pericol poarta tânărului Contra. În minutul 62 Anghelina a șutat de la 22 de metri, dar mingea a trecut puțin pe lângă poarta timișorenilor.

În minutul 65 Popa a centrat în careu pentru Bădăluță, dar Țăranu a reușit să respingă. Acțiunea gazdelor a continuat și mingea a ajuns la Mediop, dar acesta a fost blocat de Țăranu, care a trimis în corner.

În minutul 68 Vitan, aflat cu spatele spre centrul terenului, vrea să degajeze, însă îl loveşte pe Adrian Popa în picior și arbitrul hunedoreanu arată punctul de la 11 metri. Brăilenii au protestat la decizia centralului, dar acesta nu a întors decizia și Mediop a executat lovitura de pedeapsă. şi spune că Vitan a dat în minge şi că Popa a căzut din contră, însă arbitrul nu întoarce decizia. Senegalezul a șutat în dreapta, şi a readus Ripensia în avantaj. Botaş sărise în partea opusă, 2-1 pentru timișoreni.

În minutul 80 gazdele puteau să majoreze avantajul, dar Diop a fost blocat în careu de Gabriel Niță. Un minut mai târziu Anghelina a șutat de la 22 de metri, dar mingea s-a dus peste poarta gazdelor, iar în minutul 84, Cubleșan a executat o lovitură liberă și a trimis în careu, unde Banyoi a reluat pe lângă poartă. În minutul 86 Manea a centrat în careu de pe dreapta, dar Dushkaj a reluat cu capul din 8 metri pe lângă poartă.

În minutul 87 Mediop i-a pasat lui Popa în careu, dar acesta a fost deposedat de Hamza, care a trimis în corner. În minutele de prelungiri ale meciului brăilenii au alergat după egalare, dar la pătrunderea în careu a lui Niță, acesta a căzut și arbitrul nu a acordat nimic.

Brăilenii au continuat să atace, dar centrarea lui Manea a fost deviată în corner, însă arbitrul nu a mai lăsat și lovitura de a colț, fluierând finalul meciului, chiar dacă brăilenii au protestat și de data aceasta, iar niță s-a ales cu al doilea cartonaș galben.

Ripensia Timișoara: D. Munteanu (M. Contra 32′) – Bocşan, Burdeţ, Apro (Ţugui 66′) – Ad. Popa (cpt.), Mînecan (Stoi 86′), Zurbagiu, C. Toma – Ad. Ungureanu – Mediop, Bădăuţă. Antrenor: Paul Codrea

Dacia Unirea Brăila: P. Botaş – Gab. Niţă, T. Ţăranu, Ben Hamza, Al. Nicola – Anghelina, Stănciulescu (Dushkaj 84′) – A. Manea, Ol. Bucur (C. Ciucureanu 12′), R. Vitan (P. Cubleşan 70′) – A. Banyoi. Antrenor: Alin Pânzaru

Dacia Unirea Brăila a rămas pe ultimul loc în Liga a 2-a și după această etapă, iar săptămâna viitoare vor sta și vor câștiga cu 3-0 meciul pe care trebuiau să-l dispute cu ASA Tg. Mureș.

 

Exit mobile version