Dacia Unirea Braila invinsa la Tg. Mures dupa o greseala de arbitraj

Dacia Unirea Braila invinsa la Tg. Mures dupa o greseala de arbitraj
Dacia Unirea Braila invinsa la Tg. Mures dupa o greseala de arbitraj

Dacia Unirea Brăila a pierdut vineri după amiază al doilea meci din această ediție a campionatului Ligii a 2-a, după o greșeală de arbitraj. ASA Tg. Mureş s-a impus cu 2-1 în partida cu Dacia Unirea Brăila, dar golul victoriei înscris de gazde a fost marcat dintr-o poziție de ofsaid.

Dacia Unirea Brăila a fost din nou victima unei greșeli de arbitraj și a pierdut șansa de a obține cel puţin un punct în deplasarea de la Tg. Mureș, după un joc bun făcut de elevii lui Alin Pânzaru.

Partida de la Târgu Mureş a început cu trei faze periculoase de poartă ale mureșenilor.  În minutul 4, Stoica a fost oprit prin fault, la marginea careului de Ghiocel. Tot el a executat lovitura liberă, peste zid, însă Olaru a a respins în lateral. În minutul 7, tot Stoica a șutat din interiorul careului mare, după o pasă primită de la Petriș, dar Olaru a respins cu un reflex salvator.

Replica brăilenilor a venit în minutul 10 când Frunză a şutat de la 25 de metri însă portarul Fl. Iacob a reţinut mingea. ASA a înscris în minutul 12 însă golul marcat de Sîrbu a fost anulat deoarece în momentul în care a primit mingea de la Petriș, În minutul 16 Niţă pătrunde în dreapta careului până la linia de fund, centrează înapoi la marginea careului, acolo de unde Covaciu şutează puțin peste poarta lui Iacob. În minutul 22, după un corner executat de Bejan, Florin Ilie a trimis mingea, cu capul, din 7 metri, pe lângă poartă.

În minutul 35 Licu a fost faultat în apropierea careului de Stănciulescu, iar lovitura liberă executată de Băjan în fața porții a fost respinsă de fundașii brăileni la marginea careului, de unde Petriș a reluat pe lângă poartă.

În minutul 43 brăilenii au ratat cea mai mare ocazie a primei reprize. Brăileanul Dan Panait, împrumutat de Viitorul Constanța la ASA, pasează din stânga careului către propriul portar, care a gafat incredibil şi i-a pasat direct în faţă lui Costel Roşu. Roşu, la 10 metri de poartă,  l-a driblat pe portar în stânga şi a trimis slab către poartă, iar Robert Candrea, repliat în ultimul moment, a scos aproape de pe linie, evitând un gol ca şi făcut.

Cum ocaziile se răzbună, în minutele de prelungire ale primei reprize, după un corner executat de pe stânga de Panait, la bara a doua, Paul Iacob a trimis mingea cu capul, din 7 metri, la colţul lung şi a deschis scorul, 1-0 din minutul 45+1.

În minutul 45+3 la o nouă lovitură de colţ, tot din stânga, Panait a centrat în centru, iar Ivan a respins cu capul. Frunză a reuperat și pregătea declanșarea contraatacului, însă a fost oprit prin fault de Alexandru Stoica, care a primit cartonaș galben și repriza s-a încheiat cu ASA Tg. Mureș în avantaj de un gol.

După pauză, în minutul 54, Olaru a scos cu mâna o lovitură de cap a lui Candrea, de la 7 metri, în urma unui corner de pe partea dreaptă. În minutul 61, Frunză a marcat, însă golul nu a fost validat deoarece în faza anterioară Iosofache fusese faultat în careul gazdelor, iar arbitrul Dan Botescu a arătat punctul cu var. Costel Roşu a şutat în dreapta portarului Iacob şi a restabilit egalitatea.

În minutul 71 Alexandru Stoica a executat o lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga, Ghiocel s-a oprit la 11 metri pentru a-l lăsa pe Alexandru Neagu în poziție afară din joc, dar mijlocașul gazdelor a fost lăsat să continue faza și a reluat cu capul din 5 metri, pe lângă Olaru, marcând pentru 2-1 după ce a pornit dintr-o poziţie de offside nesemnalizată de arbitru.

În minutul 84 Sîrbu, după un duel cu Ghiocel, a reluat cu genunchiul peste poartă, talonat de fundașul brăilenilor. Un minut mai târziu, Dan Panait a pătrus în careu, uşor lateral stânga, și a șutat din 12 metri, însă direct în portar. În minutul 90 Roşu a centrat bine din dreapta careului, pentru G. Lazăr, însă Florin Iacob a ieșit la 10 metri şi a reţinut din faţa fundașului brăilenilro urcat în atac. Ultima situație de poartă a meciului s-a petrecut în minutul 90+2, când Licu a șutat de la marginea careului pe lângă bara din stânga portarului Olaru.

ASA Tg. Mureș: Florin Iacob – Robert Băjan, Robert Candrea, Florin Ilie, Dan Panait – Paul Iacob, Luka Mijokovic – Rafael Licu, Tiberiu Petriş (min. 60 Alexandru Neagu ), Cosmin Sîrbu (min. 90+1 Vasile Petra) – Alexandru Stoica (min. 75 Marvin Schieb). Antrenor: Laszlo Balint

Dacia Unirea Brăila: Bogdan Olaru – Gabriel Niţă (min. 56 Eduard Oprea), Laurenţiu Ivan, Costin Ghiocel, Cătălin Stănciulescu – Robert Roşoagă, Ovidiu Covaciu, George Puia (min. 59 Costin Ciucureanu), Gabriel Iosofache (min. 87 Gabriel Lazăr) – Costel Roşu, Sorin Frunză. Antrenor: Alin Pânzaru

Celelalte rezultate înregistrate în etapa a VI-a din Liga a 2-a:

Foresta Suceava – Metaloglobus 1-1

Luceafărul Oradea – Chindia Târgovişte 2-1

Olimpia Satu Mare – CS Afumaţi 0-2

Ripensia Timişoara – FC Argeş 1-1

Sportul Snagov – Dunărea Călăraşi 0-1

Ştiinţa Miroslava – Academica Clinceni 1-2

UTA Arad – CS Baloteşti 2-2

ASU Poli Timișoara – CS Mioveni 1-0

Pandurii Târgu Jiu – Hermannstadt 1-3

După șase etape, Dacia Unirea Brăila a coborât pe locul 10, cu 8 puncte, iar sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 11.00, va întâlni pe stadionul Municipal din Brăila, pe Sportul Snagov.

Exit mobile version