Dacia Unirea Brăila a pierdut cu 5-3 meciul din deplasare cu Dinamo Bacău, după ce reușise să egaleze la 3. Doi jucători de la Brăila au părăsit terenul cu ambulanța

Vineri după amiază, pe stadionul din Ruși Ciutea, Dacia Unirea Brăila a jucat primul meci oficial din acest an, întâlnind pe Dinamo Bacău. Meciul a fost unul pe care brăilenii nu-l vor uita prea ușor, pentru că în afara înfrângerii cu 5-3 (3-3), doi jucători de la Dacia Unirea Brăila au părăsit terenul cu ambulanța în urma unor accidentări foarte grave. Dacia Unirea Brăila a fost coordonată de antrenorul secund, Marian Samuilă, deoarece antrenorul principal Joao Pinto a plecat în Portigalia pentru investigații medicale amănunțite după ce în ultimele zile a avut mai multe probleme de sănătate, ajungând chiar la urgență.

Dacia Unirea Brăila a avut prima mare ocazie de gol în minutul 3, când Vali Robu a trimis mingea în transversală cu un șut de la 17 metri. În minutul 9, la o încercare de respingere a portarului Toma, gazdele au reușit să deschidă scorul prin Padovei. După două situații bune de atac ale echipei brăilene, în minutul 11, la o bâlbâială în careul Daciei, Padovei a marcat pentru 2-0. În minutul 15, la o degajare greșită a jucătorilor de la Brăila, Padovei a realizat tripla, 3-0 pentru Dinamo Bacău. Jucătorii de la Dacia Unirea nu au lăsat capul jos și au reușit să revină surprinzător pe tabela de marcaj. În minutul 20, Vali Robu a marcat pentru 3-1. Un jucător al gazdelor a pasat în spate pentru fundașul central, Robu i-a furat mingea și după ce l-a driblat pe acesta și pe portar de două ori a înscris cu un șut de la 11 metri. La numai trei minute după gol, Dacia Unirea l-a pierdut pe Luca, care a căzut în mână și a fost nevoie de intervenția ambulanței care l-a transportat la spital unde i-a fost pusă mâna în ghips. În minutul 37, Feliciano Mendez a marcat cu un șut din afara careului, după o respingere a fundașilor echipei gazdă, 3-2. În minutul 45+3, Robu a reușit să restabilească egalitatea, cu un șut de la 20 de metri, la colțul lung, lângă bară.

Și repriza a doua a început bine pentru Dacia Unirea, care a avut o primă situație de poartă, dar Robu a fost blocat în momentul șutului. În minutul 54, la o nouă nesincronizare în apărarea echipei brăilene, Pantelei a profitat și a înscris pentru 4-3. Din minutul 73 Dacia Unirea l-a pierdut și pe Vali Robu, care s-a accidentat după ce un adversar i-a sărit în spate. Pe loc i s-au acordat îngrijiri medicale și apoi a fost transportat la spital. După acest eveniment jucătorii de la Brăila au fost afectați și nu au mai fost concentrați la joc, iar în minutul 90+5 Padovei a marcat golul de 5-3, pe un contraatac. La scorul de 4-3 Dacia Unirea a mai avut trei ocazii de a marca, două prin Sava și una prin Oumar.

Dacia Unirea Brăila: B. Toma – Lautaro, Șt. Sava, Bădilaș, Simion – Bouroșu, Gruia (min. 82 Ene), Mendez, Oumar (min. 82 Ghiță) – Luca (min. 25 Răileanu), V. Robu (min. 73 Stepanenco).

În etapa următoare, penultima a sezonului regular din Liga a 3-a, sâmbătă, 18 martie, de la ora 15.00, pe stadionul Municipal din Brăila, Dacia Unirea va juca cu Aerostar Bacău.

Exit mobile version