Dacia Unirea Brăila a obținut doar o remiză în primul meci pe teren propriu de la revenirea în Liga a 2-a

Dacia Unirea Brăila a revenit după mai bine de doi ani pe stadionul Municipal din Brăila, dar din păcate nu a reușit decât un egal fără goluri în meciul cu o altă nou promovată, FC Brașov. Mingea a intrat în plasă de două ori, dar niciuna dintre reușite nu a fost validată de arbitru. Golul brăilenilor a fost anulat pentru joc periculos, iar cel al brașovenilor pentru o poziție afară din joc.

În minutul 3 Brașovul a avut o primă ocazie, la lovitura de cap a lui Codrea, respinsă de portarul Andrei. În minutul 11, la o centrare de pe dreapta, portarul brașovean a respins în față, iar Răducan a reluat spre poartă din cădere, dar în portar, solicitând penalty la intrarea din spate a unui jucător brașovean.

În minutul 13 Negrean a pătruns în careul brăilenilor și a șutat din unghi, dar portarul a respins în corner. În minutul 33 Petrache a intrat în careul oaspeților și a trimis din colțul careului o boltă peste poarta lui Lungu.

În minutul 39 Cocîrlă a executat o lovitură liberă de la circa 35 de metri, a trimis în careu, iar Răducan a reluat cu capul de la 8 metri, pe lângă poartă.

În minutul 42 Cocîrlă centrează în careu dintr-o lovitură liberă din stânga, Cezar Lungu iese și reține fără probleme la 7 metri central, apoi se grăbește să degajeze pentru a-și pune echipa pe contraatac. A făcut-o însă, la 14 metri, direct în piciorul lui Paliu, care a pus talpa să blocheze, iar mingea a sărit spre poartă și intrat în plasă, deviată cu capul de Stănescu. Arbitrul nu a validat golul și a dat fault pentru joc periculos. În minutul 44 Stănescu a bătut o lovitură liberă de la 25 de metri, poziție centrală, dar a șutat mult peste poartă și scorul la pauză a rămas 0-0.

Repriza a doua a început în nota de dominare a brăilenilor, care au continuat să atace pentru a marca un gol în fața celor aproximativ 1000 de spectatori prezenți la meci.

În minutul 52 Stănescu a șutat de la circa 30 de metri, dar mingea a trecut pe lângă poarta apărată de Cezar Lungu. În minutul 58 Răducan a șutat de la 9 metri, dar portarul oaspeților a respins în corner. În minutul 63 Stănescu i-a pasat la 18 metri, poziție centrală, lui Cocîrlă, dar acesta a șutat slab și Lungu a reținut. În minutul 65 Stănescu a șutat de la circa 30 de metri, dar portarul a reținut.

În minutul 73, după un corner al brăilenilor de pe dreapta, brașovenii au declanșat un contraatac la capătul căruia Horia Popa a ratat cea mai mare ocazie a braşovenilor în repriza a doua, atunci când lovitura lui de cap a trecut pe lângă poartă. Galben-negrii au avut şi un gol anulat pe finalul confruntării, după un offside la Mitroi.

Meciul s-a terminat 0-0, spre nemulțumirea ambelor tabere, dar mai ales a brăilenilor, care au solicitat două penalty-uri pe care arbitrul nu le-a acordat. După două etape echipa pregătită de Florentin Petre se află pe locul 13, cu un punct, golaveraj 1-3, dar 4 dintre echipele aflate mai jos în clasament nu au jucat încă meciurile din etapa a II-a.

Dacia Unirea: Cr. Andrei – Pătlăgică, Stănciulescu, Paliu, Mih. Șandru – Fl. Lungu (min. 83 G. Apostol), N. Ioniță, Petrache (min. 67 Taciuc), Cocîrlă – R. Stănescu, G. Răducan (min. 77 Voinescu). Antrenor: Florentin Petre

FC Brașov: C. Lungu – Sburlea, Al. Sabău, Ghe. Anton, M. Burlacu (cpt.), Rz. Iorga (min. 82 Mitroi), Negrean (min. 82 Leonte), M. Codrea (min. 60 Iurcu), Iul. Roșu (min.60 Mihalcea)), Lascu (min. 60 H. Popa), Dumbravă. Antrenor: Ilie Stan

Dacia Unirea joacă miercuri în Cupă la Chiscani, cu echipa de Liga 3, Sportul Chiscani, iar în etapa a III-a din Liga 2 se va deplasa în Ghencea, pentru meciul cu Steaua.

Exit mobile version