Dacia Unirea Brăila a câștigat cu 5-1 derby-ul cu CS Făurei

Dacia Unirea Brăila și CS Făurei s-au întâlnit astăzi într-un meci contând pentru etapa a IV-a din seria a II-a a Ligii a 3-a. Duelul dintre Florentin Petre și Bănel Nicoliță s-a încheiat cu victoria primului cu scorul de 5-1 (3-0), iar Dacia a urcat pe locul 1 cel puțin până mâine, când au loc celelalte 4 meiuri din această serie.

Dacia Unirea a controlat jocul de la început până la sfârșit și pe lângă cele cinci goluri marcate au mai avut și alte situații bune de a înscrie, unele irosite cu prea multă ușurință.

În minutul 1, la primul atac al celor de la Dacia, mingea a juns la Vîlceanu care din interiorul careului a șutat pe colțul lung, dar mingea a trecut puțin pe lângă vinclu. În minutul 10 Lungu a trimis o pasă printre fundașii adverși pentru Patrick Petre, dar acesta a șutat slab și Popescu a deviat mingea în lateral. Două minute mai târziu Petre a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, perpendicular pe poartă, dar portarul celor de la Făurei a reușit să respingă în corner, de sub transversală.

În minutul 23 mingea a circulat pe traseul Vîlceanu-Batchabi-Petre, iar acesta din urmă a șutat din 7 metri lateral stânga, la colțul lung, lângă bară, 1-0.

În minutul 25 oaspeții au replicat pentru prima dată mai consistent și la o centrare a lui Bănel Nicoliță, Stelică Nicoliță a trimis cu capul din 6 metri pe lângă poarta lui Stanciu. În minutul 29 Roată a pasat pentru Stelică Nicoliță, dar șutul acestuia de la 10 metri lateral dreapta, pe colțul scurt, a fost reținut de portarul gazdelor.

În minutul 31 Vîlceanu a pasat printre apărătorii oaspeților pentru V. Robu dar șutul acestuia din lateral dreapta, pe colțul lung, a lovit bara și mingea a revenit în teren la Vîlceanu, însă acesta a șutat într-un fundaș al celor de la Făurei.

În minutul 33 Vîlceanu a șutat la poartă, mingea l-a lovit pe un apărător al oaspeților și apoi a ajuns la Batchabi, care a șutat de la 8 metri și a majorat diferența pe tabela de marcaj, 2-0.

Un minut mai târziu putea fi 3-0, dar șutul lui Ioniță, la colțul scurt, a fost respins de Popescu. În minutul 35 CS Făurei a avut o lovitură liberă de la 22 de metri, ușor lateral stânga, dar acesta a șutat pe centrul porții și Stanciu a reținut.

În minutul 38 Patrick Petre a executat un corner de pe partea stângă, iar Florin Lungu a trimis cu capul în plasă din 4 metri, 3-0.

În minutul 42 Mihai Ion a șutat din lateral dreapta, dar Stanciu a scos de sub transversală, pentru ca un minut mai târziu Ioniță să șuteze de la 22 de metri puțin peste poarta oaspeților. Prima repriză s-a încheiat cu un șut expediat de Vîlceanu puțin peste transversală.

În repriza a doua cei de la Dacia Unirea au continuat să pună presiune la poarta lui Popescu și în minutul 53 Patrick Petre a fost faultat în careu de Agache. Cocîrlă a executat lovitura de pedeapsă , dar mingea a lovit bara și a ieșit în afara terenului.

În minutul 62 Narcis Ioniță a șutat de la circa 35 de metri și a trimis mingea în poartă, aproape de vinclu, 4-0. În minutul 75 Alexandru Duțu a ridicat scorul la 5-0, după ce a trimis din 2 metri mingea în poartă, după ce Zamfir a trimis-o peste portarul Popescu.

În minutul 77 Zamfir a scăpat spre poarta oaspeților, l-a driblat pe Popescu, dar șutul său a fost blocat de Agache, care l-a ajuns din urmă.

În minutul 87 Stelică Nicoliță i-a pasat în dreapta lui Niță, iar șutul acestuia de la 12 metri a fost scos de Stanciu de sub transversală.

În minutul 88, Gabriel Niță a executat un corner de pe partea dreaptă, în careul mic, iar Ștefăniță Banu a trimis cu capul din 3 metri în plasa porții lui Stanciu, 5-1.

Meciul s-a încheiat cu un șut din interiorul careului a lui Stelică Nicoliță, respins de Stanciu peste poartă.

Dacia Unirea Brăila: Stanciu – Cocîrlă (min. 65 Al. Duțu), Paliu, Arnaud, Păvălache -V. Robu (min. 65 S. Sava), Ioniță, Lungu (min. 71 Apostolache), Vîlceanu (min. 46 Postoarcă) – P. Petre, Batchabi 9min. 71 C. Zamfir). Antrenor: Florentin Petre

CS Făurei: Popescu – Comșa (min. 56 Savu), Banu, Agache, Păduraru – F. Roată (min. 46 B. Micu), Moldoveanu (min. 46 M. Mocanu), M. Ion (min. 46 Apostol), B. Nicoliță – S. Nicoliță, Lungoci (min. 69 G. Niță). Antrenor: Ionel Balaban.

Exit mobile version