Dacia Unirea a pierdut și la Unirea Constanța și a trecut oficial pe ultimul loc în Liga a 2-a

Dacia Unirea Brăila a pierdut al 9-lea meci în actualul sezon din Liga a 2-a, și a ajuns la 7 înfrângeri consecutive în care jucătorii lui Florenti Petre nu au marcat niciun gol. Echipa brăileană a avut o posesie mai bună, și-au creat mai multe ocazii de gol, dar cei care au marcat au fost cei de la Unirea Constanța, care au câștigat cu scoruld e 2-0 (1-0). Ratările elevilor săi, din situații foarte bune, l-au dus la exasperare pe Florentin Petre. Brăila rămâne cu 2 puncte, e egalată de Astra, însă din cauza golaverajului inferior pică pe ultima poziție în clasament, 20.

După un prim sfert de oră controlat de jucătorii lui Leo Strizu, brăilenii au preluat inițiativa și au început să atace poarta lui Udrea. În minutul 14 Stănescu a fost faultat la 23 de metri de poarta adversă, dar execuția loviturii libere a lăsat de dorit. Stănescu a executat în zid, apoi mingea i-a revenit și a reluat mult peste poartă. În minutul 20 Răducan a șutat din interiorul careului, ușor lateral stînga, pe colțul scurt, dar Udrea a reținut.

În minutul 30 Stănescu a pasat în dreapta pentru paliu, venit în viteză din spate, dar șutul fundașului dreapta, de la 15 metri, singur cu portarul, a trecut mult peste poartă. 

În minutul 37 Șerbănescu a primit o minge în adâncime, a intrat în careu și a fost agățat de portarul Andrei, iar arbitrul Valentin Porumbel a dictat penalty pentru gazde. Laurențiu Ardelean a executat lovitura de pedeapsă în dreapta portarului, jos, aproape de bară. Andrei a ghicit colțul însă mingea a trecut pe sub el și a intrat în poartă, 1-0 din minutul 38.

În minutul 40 Răducan a obținut o lovitură liberă la 22 de metri de poarta gazdelor. Raphael Stănescu a executat și această fază fixă, dar a trimis mult în afara cadrului porții apărate de Udrea. 

În minutul 43 Dacia Unirea a ratat o nouă oportunitate de a egala. La o lovitură liberă de pe stânga, executată de Stănescu, mingea a fost respinsă de fundașii constănțeni și a ajuns la Paliu, care a șutat de două ori într-u adversar, apoi i-a pasat lui Răducan. Acesta a centrat la 8 metri pentru Duțu, care nu a putut să șuteze și i-a pasat lui Ciobanu dar șutul acestuia de la 8 metri a fost scos în corner de portarul Udrea. Cornerul executat de pe dreapta de Stănescu, înalt în careu, a fost respins cu capul de Tălmaciu și pericolul la poarta constănțenilor a fost îndepărtat. Astfel, după primele 45 de minute scorul a fost 1-0 pentru Unirea Constanța.

În minutul 48, pe un contraatac declanșat de Șuteu, acesta i-a pasat în stânga lui Ardelean, iar acesta a centrat la marginea careului pentru Șerbănescu, a șutat de la 17, dar mingea a trecut puțin pe lângă poarta apărată de Andrei. Un minut mai târziu Stănescu a avut o cursă personală de 30 de metri și i-a pasat în adâncime pentru Duță, dar Udrea a ieșit la 8 metri și a reținut din fața atacantului Brăilei.

În minutul 53 Stănescu a executat o lovitură liberă de la 40 de metri și a aruncat mingea la bătaie, în careu, dar Ciobanu nu a reușit să trimită cu capul spre poartă din 6 metri. În minutul 58 Stănescu a executat o lovitură liberă din lateral dreapta, un corner mai scurt, a centrat pe bara a doua, Duțu nu a ajuns la minge, dar Ciobanu a trimis cu capul spre poartă, cu pământul, dar Udrea a respins și fundașii constănțeni au degajat. Mingea a ajuns la Paliu, la 26 de metri, unde a fost faultat de Tudor. Tot Stănescu a executat lovitura liberă, dar centrarea s-a nu a putut fi reluată spre poartă de niciunul dintre coechipierii aflați în careu.

În minutul 61 Stănescu a luat o acțiune pe contr propriu de la centrul terenului, dar ajuns la marginea careului nu a mai avut suflu să șuteze pe poartă, mingea trimisă de el ocolind poarta lui Udrea.  În minutul 71 Chirițoiu a trimis mingea în poartă, dar fusese semnalizat în poziție afară din joc. 

În minutul 78 Andrei Paliu, schimbat în urmă cu cinci minute, a primit al doilea cartonaș galben pentru proteste, fiind pe bancă și a fost trimis în tribună. 

În minutul 90+3 după o acțiune a lui Lăcătuș, Alexandru Nicola a înscris și a consființit victoria Unirii constanța, prima pe teren propriu din acest campionat.

Dacia Unirea Brăila: Cr. Andrei – Paliu (min. 67 Pătlăgică), D. Ciobanu, Stănciulescu, Mih. Șandru, Cocîrlă, Raph. Stănescu, G. Apostol, V. Robu (min. 72 Patrik Petre), Gab. Răducan (min. 85 Voinescu), Duțu (min. 67 Priboi)

În etapa a 12-a, Dacia Unirea Brăila va primi vizita celor de la Politehnica Iași. 

Exit mobile version