Dacia Unirea a început sezonul cu o victorie în deplasarea de la Valea Mărului

Dacia Unirea Brăila a început noul sezon al Ligii a 3-a cu o victorie la scor de neprezentare pe terenul celor de la Valea Mărului. După o primă repriză fără gol, în partea a doua a meciului jucătorii lui Florentin Petre au marcat trei eurogoluri și Dacia Unirea s-a impus cu 3-0 în fața celor de la Avântul Valea Mărului.

În prima repriză meciul a fost unul echilibrat, cu puține ocazii de poartă, în care ambele echipe au căutat să închidă drumul spre propriul careu. În minutul 32 Dacia Unirea a avut o primă ocazie de a marca. După o lovitură liberă de la circa 30 de metri bătută de Patrick Petre, portarul gazdelor a ieșit și a boxat în lateral, faza a continuat și după o centrare de pe stânga, Sava a reluat din 7 metri puțin pe lângă poartă. La pauză scorul a rămas 0-0, cu o luptă surdă între cele două careuri, pe un teren cu urme vagi de de gazon și cu o platformă betonată la un metru de linia de margine a terenului.

În repriza a doua Dacia Unirea a schimbat tactica și a încercat să ajungă la poartă mai direct, fără prea multe pase și driblinguri. În minutul 49, după p fază prelungiră de atac a brăilenilor, Alexandru Duțu i-a așezat mingea cu capul lui Marius Ioniță, iar acesta a șutat de la 20 de metri poziție centrală, direct în vinclul porții apărate de Vlasie, 1-0.

În minutul 55, Patrick Petre a executat excelent o lovitură liberă de la peste 25 de metri lateral stânga, dar mingea a lovit transversala porții gazdelor. Echipa din Valea Mărului a avut o ocazie de a egala în minutul 64, la o lovitură liberă din colțul careului mare, dar Stanciu a respins în corner o minge care se ducea în vinclu.

În minutul 67, tot în urma unei acțiuni colective a brăilenilor, mingea a ajuns la 16 metri, poziție centrală, la Patrick Petre, iar acesta a trimis sub transversală, fără replică pentru portarul de la Valea Mărului, 0-2.

În minutul 79, portarul Stanciu a ieșit din poartă și a degajat puternic o minge, Cosmin Zamfir a urmărit-o și în duel cu Antofe, a avut o execuție de manual, o foarfecă pe spate de la 14 metri, peste portarul gazdelor, 0-3.

Din minutul 85 Dacia Unirea a rămas în 10 oameni, Florin Lungu primind al doilea cartonaș galben, pentru un fault la centrul terenului.

Pentru Dacia Unirea Brăila au jucat: Stanciu – Poștoarcă, Lungu, Shedrack, Bădilaș – Sava, Ioniță, Apostolache (min. 70 C. Zamfir), Cocîrlă (min. 56 Vîlceanu), P. Petre (min. 82 Batchabi)- Al. Duțu (min. 56 V. Robu). Antrenor: Florentin Petre.

Exit mobile version