Dacă e vineri, poliţiştii vorbesc participanţilor la trafic

Regulile de circulaţie pe drumurile publice au ca scop, printre altele, ocrotirea vieţii, integrităţii corporale şi a sănătăţii persoanelor participante la trafic sau aflate în zona drumului public.

Îndrumarea, supravegherea şi controlul respectării normelor de circulaţie pe drumurile publice se fac de către Poliţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, care are obligaţia să ia măsurile legale în cazul în care constată încălcări ale acestora.

În cadrul campaniei ”100 de zile de mesaje preventive”, organizat de IPJ Brăila, ziua de vineri este dedicată participanților la trafic. Polițiștii reamintesc acestora că atunci când sunt la volan, o sancţiune pe care o rişti în cazul încălcării regulilor de circulaţie, este cel mai puţin grav lucru care ţi s-ar putea întâmpla!

Polițiștii brăileni precizează că cei care încarcă regulile de circulație pe drumurile publice ar putea plăti cu libertatea, cu viaţa sau sănătatea ta ori a celor dragi ţie pentru nesocotirea acestor norme.

Recomandările polițiștilor înainte de a te urca la volan:

 

Exit mobile version