Cursuri față în față suspendate la 41 de clase din județul Brăila din cauza a 12 cazuri de Covid-19 înregistrate

Patru cadre didactice şi opt elevi din judeţul Brăila sunt confirmaţi cu COVID-19, motiv pentru care cursurile faţă în faţă au fost suspendate în 41 de clase, care vor învăța online în următoarele 14 zile.

Având în vedere cele 12 cazuri de COVID-19 confirmate în unităţile de învăţământ din judeţul Brăila, activitatea didactică faţă în faţă a fost suspendată în 41 de clase, respectiv pentru peste 800 de elevi, care desfăşoară în prezent cursurile în mediul online începând de astăzi.

Cazurile de Covid la elevi sunt la Liceul de Arte Hariclea Darclee, Liceul D.P. Perpessicius, Liceul Panait Cerna, Școala Ion Creangă, Școala Fănuș Neagu și Școala Vișani.

Clasele care au trecut la școala online în urma cazurilor depistate la profesori sunt: Liceul D. P. Perpessicius, Liceul Panait Cerna, Colegiul Ana Aslan, Colegiul Gh. M. Murgoci, Școala Traian, Școala Bărăganul și Liceul G. Vâlsan din Făurei.

Tot în mediul online desfăşoară cursurile alţi 336 de elevi care fac parte din grupe de risc (prezintă probleme de sănătate), precum şi alte 28 de cadre didactice, care fac parte din grupele de risc.

În ceea ce priveşte scenariile după care se desfăşoară cursurile în unităţile de învăţământ din judeţul Brăila, care au la bază rata incidenţei cumulative de cazuri de COVID-19 la 1000 de locuitori, începând de miercuri, din totalul de 251 de unităţi din judeţ, 229 îşi desfăşoară cursurile în scenariul verde, 21 în scenariul galben şi una în scenariul roşu, în satul Lacu Sărat, din comuna Chiscani. Printre unitățile de învățământ care funcționează în scenariul galben sunt cele din orașul Făurei sau comuna Vișani.

Exit mobile version