CUP Dunarea revine cu propunerea de rationalizare a distributiei apei potabile in unele localitati din judet

CUP Dunarea revine cu propunerea de rationalizare a distributiei apei potabile in unele localitati din judet

Se pare ca evitabilul a devenit inevitabil, spune unul dintre primarii din judet. Primarul comunei Mircea Vodă a postat astăzi un mesaj pe retelele de socializare in care anunta ca de astazi, aproape in fiecare zi, pe o perioada nedeterminata mai multe localitati din judet vor avea program la distributia de apa potabila.

Conform acestuia, sistemul de alimentare cu apa va pompa apa catre populatie in urmatorul interval orar: 6.00- 10.00, 18.00-22.00. Aceasta problema a fost sesizata si de primarul comunei Surdila Greci, Ionel Meirosu. Acesta a spus ca reprezentantul CUP Dunarea Braila din comuna a anuntat ca in perioada urmatoare compania va furniza apa rationalizat.

”Nu vreau sa fiu dur in exprimare dar critic nu pot sa nu fiu. La nivelul judetului s-a facut un sistem integrat de alimentare cu apa, s-a lucrat ani de zile la asta si acum constatam ca el nu a fost bine dimensionat. Capacitatea de pompare a apei potabile, in acest moment, este depasita cu mult de nevoia de apa a populatiei. Stiu ca este perioada de seceta dar mai stiu ca o statie de pompare se dimensioneaza dupa nr de consumatori si dupa un consum mediu. Consumul mediu este insa diferit in cazul unui cosumator de la curte fata de unul de la bloc si nu poti sa tragi semnul egal intre aceste doua tipuri de consumatori.

De asemenea nu poti sa-i acuzi pe cei de la curte ca de aceea nu ajunge apa fiindca isi iriga gradinile. Da…consumul este mai mare in aceasta perioada calendaristica la tara dar oamenii platesc pentru asta. De ani de zile se incearca la Braila implementarea unui proiect urias pe fonduri europene care cuprinde toate localitatile din judet in ceea ce priveste sistemele de alimentare cu apa si canalizare. S-au facut studii de fezabilitate,s-au semnat maldare de hartii si toate astea ne-au dat speranta pentru o calitate mai buna a vietii. Nu stiu exact motivele pentru care nu s-au pus inca in practica aceste proiecte, dar stiu sigur ca legislatia este stufoasa, procedurile sunt greoaie iar birocratia este excesiva in aceasta tara. Asadar vorbim de bani europeni, de magia lor dar tot noi ne dam cu stangul in dreptul si ne invartim in jurul cozii de ani de zile pentru ca sistemul in care traim nu poate mai mult si de aceea trebuie regandit. Acum , odata cu aceste restrictii la alimentare cu apa imi pun si eu o intrebare….trebuie sa ne sapam fantanile din nou sau CUP Dunarea va gasi rapid o solutie tehnica de marire a capacitatii de pompare…???? Deh…mai este si an electoral iar CUP Dunarea se stie, este PSD-ista din crestet pana in talpi. Cu toate acestea sunt si destui profesionisti in aceasta unitate si daca pana acum nu au fost ascultati pe deplin cred ca a venit momentul sa li se dea frau liber sa-si faca treaba”, a declarat Alexandru Moșescu, primarul comunei Mircea Vodă.

Primarul comunei Surdila Greci a spus ca problema vine de la managementul slab al companiei. Ionel Meirosu a spus ca problemele au aparut dupa ce a fost reabilitata reteaua de apa care pleaca de la Ianca, iar pompele nu fac fata consumului. Marea problema o constituie faptul ca multi cetateni au renuntat la puturile forate si acum nu folosesc decat apa furnizata prin reteaua CUP Dunarea.

Chiar si in orasul Faurei, de cateva zile, apa este oprita pe timpul noptii.

Exit mobile version