Cum și-au motivat cei patru aleși decizia de a părăsi PSD și a trece la PNL

Doi primari, un consilier județean și deputatul George Paladi au ales să se alăture echipei PNL Brăila, condusă de Alexandru Popa. Dacă consilierul județean Daniela Bordea și deputatul George Paladi au spus că au demisionat din PSD și s-au înscris în PNL, primarii comunelor Chiscani și Viziru au spus că rămân încă în PSD, dar vor candida din partea PNL la alegerile locale din 2024. Decizia de a nu demisiona din partidul pe listele căruia au fost aleși vine ca urmare a faptului că și-ar pierde mandatele. În schimb, dacă vor fi excluși din PSD își pot depune adeziunea la PNL fără să-și piardă mandatul de primar. Daniela Bordea, prin demisia din PSD își va pierde mandatul de consilier județean. În ceea ce-l privește pe Paladi, trecerea de la un partid la altul nu-i afectează mandatul de deputat, PNL-ul mărindu-și numărul de deputați din grupul parlamentar, dar coaliția aflată la guvernare va rămâne cu același număr de parlamentari care o susțin.

Cei patru au fost rezervați în declarații și au spus că își doresc să-și continue proiectele pe care le-au avut pentru cetățeni.

“Cu certitudine în 2024 voi fi candidatul PNL și cu această mișcare vreau să mulțumesc domnului deputat și președinte Alexandru Popa că mi-a făcut invitația, ceea ce mă onorează. În continuare țin să precizez că eu voi fi pentru administrație, pentru populație. Politica se va face doar în campania electorală, iar eu îmi voi ține cuvântul dat întotdeauna. Primul meu partid a fost PNL. Poate mă considerați traseist. În 2012 am vrut să candidez de la PSD, dar mi s-a pus talpă și am ajuns viceprimar de la PPDD. Bunicul mi-a dat un sfat. Nevoia te învață, dar te ajuți singur. Am pornit pe o cale și vreau să o urmez. Asta e decizia mea proprie și personală” a spus Costică Cojea, primarul comunei Chiscani.

Întrebat ce l-a nemulțumit, totuși, în PSD în ultima perioadă și l-a făcut să ia decizia de anunța public că se va alătura liberalilor, Cojea a răspuns: nu vrea să comenteze. ”Eu sunt un om foarte corect și nu vreau să vorbesc. Este decizia mea personală” a declarat Cojea.

“Eu sunt alături de cetățeni, pentru cetățeni. Din rândul cetățenilor am venit pentru o candidatură de primar, m-au ales cu sufletul, iar eu simt că nu am făcut nimic pentru ei un an de zile. Nu din cauza mea, ca administrație, dar promisiunile făcute în campanie nu s-au îndeplinit. Nu am fost susținută”, a declarat primarul comunei Viziru, Ana Cornelia Măcrineanu.

“M-am alăturat echipei PNL Brăila pentru a duce mai departe proiectele de dezvoltarea ale municipiului și județului Brăila. Apropierea față de primari, apropierea față de cetățeni, acesta a fost scopul pentru care am ajuns în Parlamentul României și acesta este proiectul la care eu nu renunț. Indiferent ce se întâmplă o să merg până la capăt” a spus deputatul George-Adrian Paladi.

“Vreau să vă spun că îmi voi folosi experiența mea politică de 20 de ani, da, în PSD, că nu pot să îmi reneg trecutul și sper, cum până în prezent nu am dezamăgit cetățenii, să nu-i dezamăgesc nici împreună cu echipa PNL. S-au întâmplat lucruri la care nu m-am așteptat. Cât timp am fost în PSD nu am făcut o țintă din a ajunge într-o funcție, fiindcă am considerat că suntem colegi, până la un moment în care mi-am dat seama că nu există colegialitate. La fel ca și colegii mei nu vreau să comentez motivele pentru care am ales să îmi dau demisia din PSD” a spus Daniela Bordea, fost consilier județean.

Exit mobile version