Actualitate

Cum explică președintele CJ Brăila lipsa autorizațiilor de securitate la incendii din spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean

Cum explică președintele CJ Brăila lipsa autorizațiilor de securitate la incendii din spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea“ Brăila a finalizat controalele la unitățile spitalicești din județ privind avizele sau autorizaţiile de securitate la incendii.

Potrivit comunicatului ISU Dunărea Brăila, situația unităților spitalicești aflate în subordinea CJ Brăila, privind avizele/autorizațiile de securitate la incendiu se prezintă astfel:

La Spitalul Județean de Urgență Brăila, Pavilionul A – Secția ATI – nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu, a fost emis aviz de securitate la incendiu în 2011, lucrările s-au finalizat în 2013, nu a fost făcută solicitarea de obținere a autorizației de securitate la incendiu. La celelalte secții din Pavilionul A nu au fost efectuate modificări structurale care să impună obținerea avizului/autorizării de securitate la incendiu.

Spitalul de Urgență „Sf. Spiridon”, Pavilionul B al Spitalului Județean (fost Spital 3), nu este autorizat din punct de vedere al securității la incendiu, aceasta suferind de la punerea în funcțiune până în prezent modificări structurale.

La Secția Boli Infecțioase – Pavilionul C ezistă autorizație de securitate la incendiu.

Secția Obstetrică – Ginecologie – Pavilionul D are autorizație de securitate la incendiu parțială. Secția Cardiologie – Pediatrie – Pavilionul E – nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu, a fost emis aviz de securitate la incendiu în 2012. Funcționează fără autorizație de securitate la incendiu ca Secție suport COVID.

Pentru Unitatea de Primiri Urgențe este emis un aviz de securitate la incendiu, lucrările fiind în curs de derulare, urmând ca la finalizarea lor să fie solicitată autorizația de securitate la incendiu.

La Spitalul de Pneumoftiziologie nu au fost executate lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu.

Astăzi, după ședința CJ Brăila, președintele Iulian Chiriac a făcut câteva precizări referitoare la spitalul județean și spitalul de pneumoftiziologie, care se află în subordinea Consiliului Județean. Chiriac a spus că astfel de situații de spitale care funcționează fără autorizație de securitate la incendii se înregistrează la aproape toate spitalele din țară. Acesta a spus că speră ca în cel mai scurt timp să fie rezolvate problemele de la Spitalul Județean.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •