Cu poliția nu-i de glumă

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

La data de 4 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Biroului Ordine Publică, Biroului Rutier şi Secţiei 1 Poliţie Rurală Brăila, sprijiniţi de jandarmi au desfășurat acțiuni, pe raza judeţului, pentru prevenirea ilegalităţilor privind ordinea şi liniştea publică şi actele de comerţ.

De asemenea, aceştia au acţionat şi pentru conştientizarea şoferilor cu privire la riscurile la care se expun încălcând regulile de circulaţie, în vederea salvării de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave.

Pe timpul activităţilor au fost verificate 12 societăţi comerciale, au fost legitimate 55 de persoane şi au fost oprite în trafic şi controlate 41 de autovehicule, 5 dintre şoferii acestora fiind testaţi cu aparatul etilotest.

Cu această ocazie, poliţiştii au constatat 7 contravenţii, dintre care cinci pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, una la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi una la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Exit mobile version