Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

În dimineaţa zilei de 19 martie a.c., la orele 7:30, poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică și Secţiei 2 de Poliţie Rurală Brăila l-au depistat pe N. Dorin (49 de ani), din municipiul Brăila, care se afla pe digul împrejmuitor al I.M.B., în zona canalului Brațul Vâlciu-Stația de Pompare Bălaia, având asupra lui un număr de două setci deținute ilegal.

S-a stabilit că persoana depistată intenţiona să pescuiască folosind cele două unelte. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru deţinere de unelte de pescuit comercial fără autorizație, conform O.U.G. 23/2008 (republicată), privind pescuitul şi acvacultura.

Poliţiştii i-au ridicat arma neletală

Ieri, 19 martie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu despre faptul că brăileanului D. Nicolaie (60 de ani) i-a expirat perioada de valabilitate a permisului de armă şi nu a depus arma înscrisă în acesta, în termen de 10 zile de la expirare, la un armurier autorizat. S-a stabilit că cel în cauză deţine permis de armă, eliberat de IPJ Brăila, la data de 17.09.2008, în care este înscrisă o armă neletală de autoapărare, de calibru 10×22 mm. Arma a fost ridicată în vederea cercetărilor, deoarece valabilitatea permisului de armă este de 5 ani de la data eliberării, iar obligaţia deţinătorului este de a depune arma şi muniţia în termenul amintit. Poliţiştii au întocmit dosar penal, conform Art. 342, alin. 6, din Codul penal.

Conducea un moped fără a deţine permis de conducere

Ieri, 19 martie a.c., la orele 16:45, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Ianca au oprit pentru control, pe strada Salcâmilor, din oraş, un moped condus de M. Cristian (19 ani), din Ianca. Fiind efectuate verificări, s-a stabilit că acesta nu este posesor al permisului de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal, conform Art.335, din Codul penal.

Cercetat pentru infracţiuni rutiere

Azi-noapte, la ora 1:30, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au oprit în trafic, pe Aleea Cocorilor, pe V. Marian (24 de ani), în timp ce conducea un autoturism. În urma verificărilor s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere şi, fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,61 mg/l. Cel în cauză a fost condus la U.P.U. Brăila, în vederea recoltării de probe biologice şi stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal, în conformitate cu prevederile Codului penal.

Sancţiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier

În ziua de 19 martie 2014, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi prevenirea, respectiv combaterea infracţiunilor rutiere. Poliţiştii au constatat 121 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 24.235 de lei, au ridicat în vederea suspendării două permise de conducere şi au retras 6 certificate de înmatriculare.

 

 

 

Exit mobile version