Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Hotul a fost identificat de politisti
Vineri, la orele 10:30, L.V., angajat al unei societati comerciale din comuna Dudesti, a reclamat la Sectia 3 de Politie Rurala Faurei faptul ca, in noaptea anterioara, persoane necunoscute au patruns prin efractie in societate si au sustras tigari, bani si alte bunuri, in valoare totala de aproximativ 4.000 de lei. Politistii au efectuat cercetari si au stabilit ca autorii au patruns in interior, prin spargerea unui zid de la o incapere alaturata societa?ii ?i au distrus usa metalica de acces, sustragand bunurile amintite. In urma investigatiilor efectuate in teren de politisti de la Postul de Politie Comunal Dudesti s-a stabilit ca principalul suspect este P.D. (13 ani), localnic, care, dupa comiterea faptei, a plecat cu trenul spre orasul Faurei. Acesta a fost depistat in gara Faurei, avand asupra sa bunurile sustrase. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

I s-a probat ca sustragea curent electric
Vineri, la orele 16:00, M.A. (55 de ani), administrator al unei asociatii de proprietari, a sesizat la Politia Municipiului Braila faptul ca, in urma unor verificari efectuate de un electrician autorizat, a constatat ca locatara D.C. (57 de ani), s-a racordat la doza de iluminat a scarii, folosind o instalatie improvizata, sustragand energie electrica. Verificarile au fost efectuate intrucat asociatia de proprietari a primit o factura de regularizare, pentru perioada august 2010- februarie 2013, pentru iluminatul scarii blocului, in cuantum de 5.159,47 de lei. Asociatia de Proprietari se constituie parte civila in procesul penal cu suma de 5.300 lei. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

Depistati in trafic de politisti
La data de 5.04.2013, in jurul orelor 20:00, politisti de la Biroul de Ordine Publica l-au depistat in trafic, pe strada Grivitei, pe S.C. (29 de ani), din orasul Navodari, judetul Constanta, care avea in autoturism o bata tip base-ball, din aluminiu, un spray iritant lacrimogen si un briceag, cu lungimea totala de 27 cm si lama de 12,5 cm. Acesta a fost condus la sediul Politiei Municipiului Braila, in vederea continuarii cercetarilor, si i s-a intocmit dosar penal, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata.
In noaptea de sambata spre duminica, la orele 0.05, politisti de la Sectia 5 de Politie Rurala Viziru, l-au depistat in trafic, in comuna Stancuta, pe N.R. (44 de ani, din comuna Stancuta, satul Stanca, in timp ce conducea autoturismul, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice. Acesta a refuzat sa fie testat cu aparatul etilotest si a fost condus la Centrul Medical de Permanenta Insuratei, unde i-au fost recoltate doua probe biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala.

Prinsi in flagrant la furat
Sambata, la orele 19:30, politisti de la Sectia 5 de Politie Rurala Viziru i-au prins in flagrant pe I.A. (63 de ani), din comuna Tufesti, si C.P. (45 de ani), din satul Stanca, comuna Stancuta, pe canalul magistral de alimentare a apei, arondat unei statii ANIF, amplasat intre localitatile Stancuta si Stanca, imediat dupa ce au sustras 3 tevi metalice, in lungime de 20 metri, fiecare. Acestia le-au transportat cu tractorul si remorca lui I.A., la cantonul sectiei ANIF Stanca. in cauza s-a intocmit dosar penal, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier
In zilele de 5 si 6 aprilie 2013, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere. Politistii au constatat 184 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 37.490 de lei, au ridicat in vederea suspendarii 8 permise de conducere si retras un certificat de inmatriculare.

Exit mobile version