Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Cinci localnici cercetati pentru viol si lipsire de libertate
Ieri, la orele 11:30, S.A. (34 de ani), din comuna Romanu, a reclamat la Postul de Politie Comunal din localitate faptul ca, in noaptea de 1 spre 2 aprilie, a fost victima infractiunilor de viol si lipsire de libertate, comise de un grup de tineri din comuna. Politistii au demarat imediat cercetarile si au stabilit ca victima, dupa ce a plecat de la cafe-barul din localitate, in jurul orelor 21:30, a fost urmarita de localnicii G.C. (22 de ani), T.A. (19 ani), N.V. (17 ani), E.C. (22 de ani) si V.I. (56 de ani) care, prin constrangere si amenintare, au condus-o intr-un imobil nelocuit din comuna si au intretinut raporturi sexuale, impotriva vointei ei. La orele 3:30, au lasat-o pe strada si au plecat. Primii patru au fost retinuti pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, cu propunere de arestare preventiva, sub aspectul savarsirii infractiunilor de viol si lipsire de libertate. Cercetarile sunt continuate pentru prinderea si cercetarea lui V.I., care nu a fost gasit la domiciliu.

Politistii le-au intocmit dosar penal pentru talharie
Ieri dimineata, la orele 7:30, S.A., din comuna Visani, a reclamat la Postul de Politie Comunal din localitate faptul ca, la orele 6:45, in timp ce se deplasa pe DJ 203A, a fost acostat de minorii I.V. (17 ani) si M.F. (15 ani), care i-au solicitat banii pe care ii avea asupra sa, insa, dupa refuzul acestuia, l-au lovit cu pumnii si picioarele si l-au deposedat de suma de 12 lei. De asemenea, B.I., din aceeasi localitate, a reclamat ca cei doi, in noaptea de 3 spre 4 aprilie, in jurul orelor 4:30, au patruns fara drept in locuinta sa si prin violenta, lovindu-l cu pumnii si picioarele, i-au sustras suma de 17 lei, fiind transportat la spital pentru ingrijiri medicale. Politistii au efectuat cercetari si in urma discutiilor purtate cu procurorul de caz al Parchetului de pe langa Judecatoria Faurei, s-a considerat ca minorul 15 ani va fi cercetat in stare de libertate, iar celalalt va fi retinut pe ordonanta, urmand sa fie prezentat la Parchet cu propunere de arestare preventiva, sub aspectul savarsirii infractiunilor de talharie si violare de domiciliu.

Hot dovedit de politisti
Miercuri dimineata, in urma cercetarilor si investigatiilor efectuate de politisti de la Postul de Politie Comunal Traian, cu sprijinul colegilor de la Postul de Politie Comunal Unirea, au efectuat doua perchezitii domiciliare la locuintele lui M.C. (54 de ani) si I.R. (22 de ani), ambii din satul Silistraru, comuna Traian, la cel de-al doilea fiind gasite ascunse in podul casei, bunuri provenite din furturi (o butelie pentru aragaz, o roaba, un ceaun de 50 de litri si doua panouri de gard).
Politistii au stabilit ca acesta este autorul a patru furturi din locuintele unor consateni, comise in perioada iulie- decembrie 2012, cauzand un prejudiciu total de 450 de lei, fapte care nu au fost reclamate la momentul producerii. Prejudiciul, recuperat in proportie de 50 %, a fost predat partilor vatamate. Acestuia i s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Prinsi in flagrant
Aseara, la orele 17:05, politisti de la Biroul de Ordine Publica i-au depistat, pe strada Paul Bratasanu, din municipiu, pe P.P. (17 ani), L.V. (16 ani) si N.G. (20 de ani), care incercau sa valorifice la un centru de colectare o teava metalica, in lungime de 6 m, avand greutatea de 125 de kg. In urma cercetarilor efectuate, politistii au stabilit ca cei trei au sustras teava din incinta unei societati comerciale din municipiu. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.
In noaptea de 3 spre 4 aprilie a.c., la orele 3:45, politisti de la Biroul de Ordine Publica l-au prins in flagrant, pe strada Vapoarelor, pe C.I. (62 de ani), din Braila, imediat dupa ce a sustras un brad din curtea interioara a Bisericii Greaca, din municipiu, cu intentia de a-l comercializa. Prejudiciul, in valoare de 150 de lei, a fost recuperat, iar celui depistat i s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Retinuti pentru savarsirea de infractiuni economice
In ziua de 22 noiembrie 2012, o societate comerciala din Braila a reclamat la Politie faptul ca, in ziua de 19 noiembrie 2012, persoane necunoscute au indus in eroare reprezentantii firme, folosind datele unei societati comerciale din Moinesti, judetul Bacau, cu ocazia cumpararii cantitatii de 3.040 kg de peste macrou congelat, in valoare de 26.952,64 lei, iar pentru plata au inaintat un bilet de ordin falsificat.
Politisti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (S.I.F.) au demarat cercetarile si, in ziua de 7 februarie, l-au depistat pe inculpatul O.C. (28 de ani), din satul Lazuri, comuna Comisani, judetul Dambovita, impotriva caruia s-a luat masura arestarii preventive. Acestuia i s-a stabilit ca a indus in eroare reprezentantii societatii brailene, declarand ca se numeste altfel, a aplicat pe factura semnatura si stampila false si a folosit un bilet de ordin falsificat. La data de 1 martie, inculpatul a fost trimis in judecata, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.
De asemenea, ofiterii de la S.I.F. au mai stabilit ca acesta a fost indrumat cum sa procedeze de S.V. (37 de ani), domiciliat in municipiul Targoviste, judetul Dambovita, care a si vandut cantitatea de peste, fiind cercetat pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Ieri, 4 aprilie, ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, sprijiniti de luptatori S.A.S., in baza autorizatiei de perchezitie domiciliara, au descins la locuinta lui S.V., ocazie cu care au fost identificate si ridicate bunuri si inscrisuri, care au condus la strangerea de noi probe. Ieri, acesta a fost retinut, pentru 24 de ore, pe baza de ordonanta, si a fost prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoria Braila, care a propus instantei de judecata arestarea preventiva a acestuia. Judecatoria Braila a admis propunerea Parchetului si a emis mandat de arestare preventiva, pentru 29 de zile, impotriva lui si a fost incarcerat.

Depistat in trafic de politisti
Aseara, la orele 23:00, politisti de la Sectia 4 de Politie Rurala Ianca l-au depistat in trafic, in satul Constantin Gabrielescu, comuna Bordei Verde, pe localnicul R.S. (33 de ani), in timp ce conducea autoturismul, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul, etilotest, rezultand ca avea 0,84 mg/l alcool pur in aerul expirat, si a fost condus la Spitalul Faurei, unde i s-au recoltat probe biologice de sange pentru stabilirea cu exactitate a gradului de alcoolemie. in cauza s-a intocmit dosar penal.

Exit mobile version