Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Cercetat pentru amenintare si port ilegal de arma alba
Aseara, la orele 18:05, B.I. (54 de ani), din comuna Ulmu, a reclamat la Sectia 3 de Politie Rurala Faurei faptul ca, localnicul I.A. (66 de ani), a patruns in incinta societatii sale si l-a amenintat cu un topor. Politistii au efectuat cercetari si au stabilit ca autorul, aflat in stare avansata de ebrietate, pe fondul unui conflict mai vechi, a patruns in incinta societatii, avand un topor in mana, si l-a amenintat pe administrator. Acestuia i-au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de amenintare si port fara drept de topor in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor.

Hoti identificati cu ajutorul cainelui de urma LAX
Ieri dimineata, la orele 8:45, N.M. (71 de ani), din orasul Ianca, a reclamat la Politie faptul ca, in noaptea anterioara, persoane necunoscute i-au sustras din curtea locuintei mai multi baloti de lucerna, in valoare de 100 de lei. Politistii au efectuat cercetari si, cu ajutorul cainele de urma “LAX”, care i-a condus pana la locuinta unui localnic, l-au identificat pe principalul suspect, L.A. (21 de ani), de la care au recuperat 3 baloti. S-a mai stabilit ca acesta a comis fapta impreuna cu B.V. (20 de ani), din orasul Ianca. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate si restituit persoanei vatamate, iar in cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat. Cercetarile continua pentru documentarea intregii activitati infractionale a celor doi.

Dosare penale pentru furt calificat
Ieri, la orele 11:00, M.M., din Braila, a reclamat la Politie faptul ca, in ziua anterioara, la orele 16:00, A.I., din municipiu, a venit in vizita la locuinta sa si i-a sustras dintr-un buzunar al pantalonului, aflat la cuier, un portofel in care se aflau documentele personale, doua bonuri de masa si suma de 140 de lei. Politistii au efectuat cercetari si au recuperat de la cel reclamat bunurile sustrase si suma de 25 de lei. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.
Marti, la orele 8:00, localnica B.R. (61 de ani), din comuna Gemenele, a reclamat la Postul de Politie Comunal din localitate faptul ca, in noaptea anterioara, consateanul C.M. (28 de ani) a patruns in curtea sa si, dintr-un fanar, i-a sustras 7 baloti de lucerna. Politistii au efectuat cercetari si au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.
Politisti de la Biroul de Investigatii Criminale- linia de munca Patrimoniu au continuat cercetarile in cauze inregistrate in evidente cu autori necunoscuti si l-au identificat pe R.I. (20 de ani), din Braila, caruia i-au probat ca, in noaptea de 5 spre 6 noiembrie 2012, prin fortarea unei ferestre, a patruns in locuinta vecinei sale, D.G., in timp ce aceasta se afla la domiciliu. Dintr-o camera a sustras o poseta in care aceasta avea suma de 200 de lei, cartea de identitate si un telefon mobil. S-a mai stabilit ca, dupa comiterea faptei, autorul a aruncat la un tomberon poseta si documentele, dupa care a plecat in judetul Vrancea, in vizita la rude, iar pe drum a vandut telefonul mobil unei persoane necunoscute. Prejudiciul total cauzat este in valoare de 600 de lei. Dosarul penal, intocmit pentru furt calificat, a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Braila cu propunere de incepere a urmaririi penale.

Consatean cercetat pentru distrugere
Aseara, la orele 18:30, C.T. (32 de ani), din satul Mihai Bravu, a reclamat la Sectia 5 de Politie Rurala Viziru faptul ca, localnicul D.D. (33 de ani) i-a distrus, partial, prin pasunare cu ovinele, o cultura de un hectar de grau. Dupa efectuarea cercetarilor in teren, politistii au stabilit ca acea cultura este distrusa in proportie de aproximativ 45%, si au intocmit dosar penal pentru distrugere.

Actiune de prevenire a braconajului piscicol
Ieri, politisti de la Serviciul Ordine Publica si Postul de Politie Comunal Tufesti au actionat pentru prevenirea infractiunilor de braconaj piscicol si i-au depistat pe I.P. (34 de ani) si O.V. (39 de ani), ambii din comuna Tufesti, care detineau 5 plase de pescuit tip „setca”, de diferite dimensiuni, aflate in luciul de apa, pe malul stang al fluviului Dunarea, pe raza comunei. Plasele au fost ridicate in vederea confiscarii si celor doi li s-a intocmit dosar penal pentru detinerea si folosirea neautorizata de scule pentru pescuit comercial. De asemenea, la orele 13:00, in urma controlului efectuat la punctul piscicol ,,Crapul Auriu’’, situat pe malul stang al Dunarii, a fost depistat L.M. (31 de ani), din comuna Gropeni, care detinea doua plase de pescuit de tip monofilament. Acesta a declarat ca cele doua plase le-a gasit pe Dunare, in ziua de 31.03.2013. Acestuia i s-a intocmit dosar penal pentru detinere de scule de pescuit de tip monofilament, iar plasele au fost ridicate in vederea confiscarii.

Depistat in trafic de politisti
Aseara, la orele 18:20, politisti de la Biroul Ordine Publica l-au depistat in trafic, pe Calea Galati, pe R.M. (26 de ani), din Braila, care conducea autoturismul, avand numarul provizoriu valabil pana la data de 22 martie. Acestuia i s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

Urmarit depistat si incarcerat
Aseara, la orele 21:15, in urma investigatiilor efectuate, politisti de la Biroul Ordine Publica si Biroul Urmariri al Serviciului de Investigatii Criminale l-au depistat la locuinta surorii sale, din municipiu, pe G.A. (22 de ani), din Braila, urmarit in baza unui mandat de executare a pedepsei de 7 ani si 6 luni inchisoare. Acesta este acuzat de savarsirea infractiunii de tentativa de omor. In fapt, in iunie 2010, l-a lovit cu sabia pe un tanar din satul Tepes Voda, comuna Movila Miresii, provocandu-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 45 de zile de ingrijiri medicale. Acesta a fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila.

Politistii au confiscat aproape doua tone de deseuri din fier
Ieri, la orele 14:00, politisti de la Sectia 3 de Politie Faurei i-au depistat in trafic pe C.I. si pe A.N., ambii din comuna Slobozia-Bradului, judetul Vrancea, care transportau deseuri feroase. Intrucat cei doi nu erau autorizati sa exercite acest tip de comert, s-a procedat la conducerea acestora la sediul Politiei orasului Faurei, luandu-se masura ridicarii in vederea confiscarii a cantitatilor de 500 kg, respectiv, 800 kg de deseuri, si sanctionarii contraventionale, cu amenda in valoare de 1.000 de lei, fiecare, conform Legii 12/1990 (republicata).
La orele 19:20, politisti de la Postul de Politie Comunal Tufesti i-au depistat in trafic, pe DJ 212, in localitate, pe S.I. (29 de ani), din Municipiul Medgidia, judetul Constanta, care transporta cantitatea de 300 kg de deseuri din fier, fara a avea documente legale de provenienta. Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional, conform prevederilor Legii 12/1990 (republicata), cu amenda in valoare de 1.000 de lei, iar cantitatea de 300 kg de deseuri a fost ridicata in vederea confiscarii.

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier
In ziua de 2 aprilie 2013, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere. Politistii au constatat 68 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 15.175 de lei, si au ridicat in vederea suspendarii un permis de conducere.

Exit mobile version