Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Dosare penale pentru lovire
La data de 31 martie, la orele 16:20, politistii din cadrul Politiei orasului Insuratei au fost sesizati, prin apelul de urgenta 112, de R.T., din comuna Zavoaia, despre faptul ca o persoana a fost victima unei agresiuni, pe o strada din localitate.
Dupa primirea sesizarii, politistii au efectuat verificari si au stabilit ca, pe fondul consumului de alcool, G.A. (18 ani), localnic, l-a lovit cu pumnii si, ulterior, cu un bat in zona capului pe J.I. (35 de ani), din aceeasi localitate. In urma agresiunii, acesta a fost transportat cu ambulanta la spital in vederea acordarii de ingrijiri medicale. Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente si continua cercetarile pentru clarificarea situatiei de fapt.
La orele 17:30, politistii Sectiei 2 de Politie Rurala Braila- Postul de Politie Comunala Unirea au fost sesizati de G.M., din satul Valea Canepii, comuna Unirea, despre faptul ca, in ziua de 18.03.2013, in jurul orelor 12:00, a fost lovita cu palma peste fata de C.R., care, ulterior, a patruns fara drept in curtea locuintei sale. Politistii au inceput cercetarile si au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de lovire sau alte violente si violare de domiciliu.

Reclamat pentru violare de domiciliu si distrugere
Duminica, la orele 15:30, politisti de la Sectia 5 de Politie Rurala Viziru au fost sesizati de A.M. (24 de ani), din comuna Tufesti, cu privire la faptul ca, la data de 26.03.2013, localnicul N.M. (53 de ani) a patruns fara drept in curtea imobilului ei, care nu este locuit, si i-a spart doua geamuri termopan de la usa de acces in locuinta. La fata locului s-au deplasat politistii care au desfasurat primele cercetari si au intocmit dosar penal pentru violare de domiciliu si distrugere. Prejudiciul cauzat reclamantei este in valoare de 300 de lei.

Cercetat pentru distrugerea unui aparat automat cu cafea
La data de 31 martie, la orele 22.45, politisti din cadrul Politiei Municipiului- Biroul Ordine Publica, in colaborare cu jandarmi din cadrul I.J.J. Braila, cu ocazia executarii serviciului de patrulare in zona Obor-Hipodrom, l-au depistat pe N.I. (36 de ani), din Braila, care, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, a distrus, prin lovire, un aparat automat cu cafea, care era amplasat in fata unui magazin, situat pe strada Pietatii. Acesta a fost condus la sediul Politiei Municipiului, in vederea continuarii cercetarilor pentru comiterea infractiunii de distrugere.

Politistii ii cerceteaza pentru furt calificat
La data de 31.03.2013, la orele 15:00, politistii de la Postul de Politie Comunal Rosiori, in urma efectuarii unor activitati de cercetare, au stabilit ca, in perioada 10-15.03.2013, G.N. (65 de ani), C.M. (22 de ani), ambii din comuna Rosiori, si C.G. (17 ani), din orasul Insuratei, au sustras din cimitirul localitatii cinci porti metalice si mai multe componente ale unor grilaje metalice, pe care le-au valorificat la un centru de achizitii feroase, de pe raza comunei Traianu, judetul Ialomita. In continuare, politistii desfasoara cercetari pentru stabilirea intregii activitati infractionale a celor trei autori, pentru identificarea partilor vatamate si stabilirea prejudiciului creat. Fata de cei trei a fost intocmit dosar penal pentru infractiunea de furt calificat.
Ieri, braileanca D.S. a reclamat la Politia Municipiului faptul ca, in noaptea de 30 spre 31 martie, P.A. (29 de ani), din municipiu, a sustras cele doua lamele stergator ale parbrizului, de la autoturism sau, parcat pe strada Rosiorilor, prejudiciul fiind in valoare de 200 de lei. Politistii care au efectuat verificari in cauza au stabilit ca lamelele stergator au fost sustrase de tanarul reclamat, care a intentionat sa-i atraga atentia reclamantei sa nu-i mai ocupe locul de parcare, dupa ce, in repetate randuri, ii mai ridicase stergatoarele in semn de atentionare. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru furt calificat.

Depistat in timp ce purta ilegal un cutit
La data de 31.03.2013, la orele 17:00, politistii din cadrul Politiei orasului Insuratei, in timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Zavoaia, l-au depistat pe localnicul G.C. (38 de ani), la un cafe-bar din comuna, in timp ce purta asupra lui, fara drept, un briceag cu lungimea totala de 17 cm. Impotriva acestuia a fost intocmit dosar penal pentru port ilegal de cutit, conform Legii 61/1991 (republicata), si briceagul a fost ridicat in vederea cercetarilor.

Actiune preventiva
In ziua de 31 martie, efective de politisti din cadrul Birourilor de Investigatii Criminale, de Proximitate si de Ordine Publica au actionat in zona Pietei Obor, pe linia prevenirii comiterii de fapte antisociale. Astfel, au fost legitimate 127 de persoane, controlati 16 agenti economici si 81 producatori agricoli, si au fost aplicate 6 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.400 de lei.

Accidente rutiere
Ieri, la orele 13:00, ofiterul de serviciu din cadrul Politiei orasului Insuratei a fost sesizat, prin apelul de urgenta 112, de cu privire la faptul ca, pe DJ 212, in localitatea Cuza Voda, a avut loc un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane. In baza sesizarii, la fata locului s-a deplasat echipa operativa care a desfasurat cercetari, stabilind ca T.M. (37 de ani), din satul Cuza Voda, comuna Stancuta, in timp ce conducea autoturismul, pe raza localitatii de domiciliu, a surprins si accidentat un minor de 7 ani, din acelasi sat, care traversa drumul prin loc nepermis. In urma impactului, copilul a suferit leziuni corporale usoare pentru care a fost transportat la spital, pentru ingrijiri medicale, fara sa fie necesara internarea. Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand ca nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice, si in cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala pentru vatamare corporala din culpa.
La orele 17:30, B.A. (28 de ani), domiciliata in orasul Targu-Ocna, judetul Bacau, in timp ce conducea autoturismul proprietate personala, pe o strada din localitatea Gulianca, a patruns pe sens opus si a intrat in coliziune cu autoturismul condus de braileanul P.V. (60 de ani). In urma evenimentului a rezultat vatamarea corporala a pasagerei P.V. (59 de ani), din municipiu, fiind transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, unde a primit ingrijiri medicale, fara sa ramana internata. Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, si in cauza a fost intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier
In ziua de 31 martie 2013, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere. Politistii au constatat 55 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 16.950 de lei, au ridicat in vederea suspendarii 3 permise de conducere si retras un certificat de inmatriculare.

Exit mobile version