Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Actiuni preventive in municipiu si judet
In zilele de 29 si 30 martie, politisti de la Politia Municipiului, Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei si de la Sectiile de Politie Comunale, impreuna cu lucratori din cadrul I.J.J. Braila, au actionat in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale. Controalele au fost facute la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica. De asemenea, politistii au actionat in pietele agro-alimentare si targurile comunale saptamanale pentru protejarea populatiei impotriva actelor sau faptelor ilicite de comert, a prevenirii furturilor din auto, precum si a furturilor din buzunare, in mijloacele de transport in comun. Fortele de ordine au efectuat controale la 63 de societati comerciale, 41 de producatori particulari, 31 asociatii familiale si 16 intreprinderi individuale, au legitimat 248 persoane, 26 fiind controlate corporal sumar, si au verificat in trafic 77 de autovehicule, fiind ridicate in vederea suspendarii doua permise de conducere si retrase doua certificate de inmatriculare. Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 167 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 6.110 lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, a Legii 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si a OUG 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

Prins in flagrant de politisti
Vineri, la orele 10:30, agenti de la Biroul Ordine Publica l-au prins in flagrant, pe strada Borzesti, din municipiu, pe A.V. (18 ani), din Braila, care patrunsese intr-un imobil, intentionand sa sustraga usa si gratarul de la o soba din teracota, aflata in locuinta. Acestuia i s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de violare de domiciliu si furt calificat.

Prejudiciul a fost recuperat
Vineri seara, la orele 20:50, M.G., sef compartiment paza la o societate agricola din comuna Frecatei, a sesizat politistilor de la Postul de Politie Comunal Frecatei faptul ca localnicul T.I. (56 de ani) a sustras din incinta fermei 10 saci cu floarea-soarelui. Politistii au efectuat cercetari, cantitatea de circa 250 de kg de floarea-soarelui a fost recuperata, iar localnicului i s-a intocmit dosar penal pentru furt.

Prins cu toporul pe strada
In ziua de 29.03.2013, la orele 18:30, T.V., din satul Baldovinesti, a sesizat la Politie, apeland 112, faptul ca localnicul A.S. (32 de ani) se deplaseaza pe strada Vranceni, avand in mana un topor, comportandu-se violent fata de trecatori. Politisti de la Sectia 1 de Politie Rurala Braila s-au deplasat imediat in locul indicat si l-au identificat pe localnic, intocmindu-i dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de port de arma fara drept, dupa care a fost internat intr-un spital de specialitate din municipiu.

Urmarit prins si incarcerat
Vineri, la orele 21:00, politisti de la Biroul Urmariri al Serviciului de Investigatii Criminale l-au depistat si retinut pe A.T. (31 de ani), din satul Tronari, comuna Viperesti, judetul Buzau, pe numele caruia Judecatoria Braila a emis mandat de executare a pedepsei de 2 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de furt calificat. Acesta a fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J.Braila.

Hot identificat de politisti
Sambata, la orele 6:15, S.I., din Braila, a reclamat la Politie faptul ca, in perioada 28- 30.03.2013, persoane necunoscute, prin escaladarea gardului, au patruns in curtea imobilului sau, situat pe strada Artarului, si i-au sustras un motor electric, 10 tevi metalice de 3m, 6 arcuri pentru auto, 300 kg deseuri din fier si 6 jante auto din tabla, prejudiciul total fiind estimat la valoarea de 2.500 de lei. Politisti de la Biroul de Investigatii Criminale au efectuat cercetari si au stabilit ca principalul suspect este G.M. (19 ani), din municipiu, care a valorificat la un centru de colectare 4 jante auto. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat si se continua cercetarile pentru stabilirea cu exactitate a situatiei de fapt.

Autoaccidentare pe DJ 212
Astazi, la orele 3:25, M.R. (23 de ani), din Braila, in timp ce conducea autoturismul, pe DJ 212, in afara localitatii Chiscani, pe fondul consumului de bauturi alcoolice, a pierdut controlul directiei, a parasit partea carosabila si s-a tamponat frontal de parapetul de protectie al podului din acea zona. In urma impactului autoturismul a luat foc si a ars in totalitate. Soferul s-a accidentat usor si a fost transportat la spital pentru ingrijiri medicale, neramanand internat. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand ca avea 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiindu-i recoltate doua probe biologice de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. In cauza s-a intocmit dosar penal.

Depistati in trafic de politisti
Ieri, la orele 8:05, politisti de la Biroul Rutir l-au depistat In trafic pe I.V. (39 de ani), din Braila, in timp ce conducea autoturismul, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand ca avea 0,81 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiindu-i recoltate doua probe biologice de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savar?irea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica ce depaseste 0,80 mg/l alcool pur in sange.
Sambata, la orele 12:10, politisti de la Politia Municipiului Braila l-au depistat in trafic, pe Calea Galati, pe I.N. (25 de ani), domiciliat in Braila, in timp ce conducea autoturismul fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acestuia i s-a intocmit dosar penal.

Exit mobile version