Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Urmarit prins si incarcerat
Ieri, la orele 12:00, politisti de la Biroul Urmariri al Serviciului de Investigatii Criminale, sprijiniti de o grupa a Serviciului de Actiuni Speciale, l-au depistat in municipiu si incarcerat in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati, pe M.T. (25 de ani), zis Tibi, din Braila, pe numele caruia Judecatoria Braila a emis mandat de executare a pedepsei de un an si 9 luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si vatamare corporala grava.

Cercetati pentru distrugere
Ieri, la orele 18:25, T.D. (38 de ani), din satul Cuza Voda, comuna Stancuta, a reclamat la Sectia 5 de Politie Rurala Viziru faptul ca, in noaptea anterioara, localnicii T.I. (44 de ani) si T.G. (21 de ani) au pasunat cu turma de oi si capre pe terenul sau cultivat cu grau. Politistii au efectuat cercetari si au stabilit ca cele sesizate se confirma, intocmind pe numele celor doi dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere. Prejudiciul cauzat urmeaza sa fie stabilit.

Hoti identificati de judiciaristi
Politisti de la Biroul de Investigatii Criminale- linia de munca Patrimoniu au continuat cercetarile in cauze inregistrate in evidente cu autori necunoscuti si i-au identificat pe M.C. (15 ani) si P.M. (14 ani), ambii din municipiu, carora le-au probat ca sunt autorii comiterii a 4 furturi din imobile nelocuite , fapte comise in perioada ianuarie – martie 2013. Acestia, in noaptea de 6/7.01.2013, prin escaladarea gardului si fortarea unei ferestre, au patruns in imobilul brailencei S.O. si au sustras din interior bobinele din cupru din aparate electrocasnice (TV si radio); la inceputul lunii ianuarie, prin escaladarea gardului si fortarea usilor de acces in imobil si garajul brailencei B.A., au sustras bobine de cupru din aparate electrocasnice (TV, si redresor auto) si deseuri metalice; in noaptea de 24/25.02.2013, prin fortarea usii de acces in garaj, au patruns in curtea lui B.G., si au sustras mai multe obiecte metalice si, in perioada 25.02.- 4.03.2013, prin escaladarea gardului au patruns in curtea lui T.A., de unde au sustras prin demontare un apometru, obiecte sanitare si mai multe tevi de la o bolta.
Dosarele penale au fost conexate si inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, care a confirmat inceperea urmaririi penale in cauza. Prejudiciul, in valoare totala de 1.320 de lei, nu a fost recuperat, bunurile sustrase fiind predate la centre de colectare.
Ieri, C.S., din comuna Jirlau, a reclamat la Postul de Politie Comunal din localitate faptul ca, in cele doua nopti anterioare, persoane necunoscute au patruns in curtea locuintei mamei sale, C.M. (86 de ani), din aceeasi localitate, si au sustras 6 rate lesesti (cate 3 in fiecare seara), in valoare totala de 240 de lei. Politistii au efectuat cercetari in teren si au stabilit ca, in noaptea de 25/26.03.2013, in jurul orelor 20:00, localnicii M.G. (17 ani) si mama lui, M.F.(45 de ani) au patruns, prin escaladarea gardului, in curtea vecinei lor si au sustras 3 rate, pe care le-au consumat in familie, iar in noaptea de 26/27.03.2013, in jurul orelor 21:30, M.G., impreuna cu C.F. (16 ani) si D.A. (16 ani), din aceeasi localitate, prin acelasi mod de operare au mai sustras 3 rate pe care le-au vandut lui A.C. (26 de ani), din comuna, in schimbul sumei de 30 de lei. Acestora li s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Depistat in trafic de politisti
Ieri, la orele 17:10, politisti de la Sectia 3 de Politie Rurala Faurei l-au depistat in trafic, in localitatea Visani, pe DJ 203, pe P.M. (28 de ani), din comuna Vintila Voda, judetul Buzau, in timp ce conducea autoturismul, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand ca avea 0,63 mg/l alcool pur in aerul expirat, si a fost condus la Spitalul Orasenesc Faurei, unde i s-au recoltat doua probe biologice de sange, in vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcolemie. In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

Arestati preventiv pentru talharia asupra taximetristului
Ieri, inculpatii R.C. (21 de ani) si T.I. (25 de ani), ambii din municipiu, au fost prezentati la Judecatoria Braila cu propunere de arestare preventiva, pentru savarsirea infractiunii de talharie. Prin incheierea de sedinta, instanta de judecata a dispus arestarea preventiva a acestora, pe o perioada de 29 de zile, incepand cu data de 27.03.2013, si au fost incarcerati in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul I.P.J. Braila. Reamintim ca, in seara zilei de 25 martie a.c., la orele 21:00, personalul de serviciu de la Politia Municipiului a fost sesizat de S.S. (22 de ani), din municipiu, despre faptul ca, la orele 20:40, in timp ce efectua curse de taximetrie, aflandu-se pe strada Frumoasa, a fost solicitat de doi tineri pentru a-i deplasa in Cartierul Obor. La intersectia bulevardului Al.I.Cuza cu strada Scolilor, acestia i-au cerut sa opreasca masina pentru a cobori, moment in care unul dintre clienti l-a amenintat cu cutitul si l-a deposedat de suma de 36 de lei. Dupa primirea sesizarii, patrulele auto din zona au efectuat verificari in teren si, la orele 22:00, pe strada Frumoasa, au fost depistati suspectii R.C. (21 de ani) si T.I. (25 de ani), ambii braileni. Acestia au fost condusi la sediul Politiei Municipiului, unde cercetarile au fost preluate de judiciaristi din cadrul Biroului de Investigatii Criminale, care le-au probat ca sunt autorii comiterii infractiunii de talharie comise asupra taximetristului.

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier
In ziua de 27 martie 2013, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere. Politistii au constatat 22 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 12.650 de lei, au ridicat in vederea suspendarii un permis de conducere si retras doua certificate de inmatriculare.

Exit mobile version