Crosul „Ziua Olimpica” la Braila

Crosul Ziua Olimpica

Sambata 15 iunie se va desfasura cea mai importanta competitie de masa desfasurata in Braila: Crosul „Ziua Olimpica” (editia a IV-a).  Crosul contribuie la apropierea locuitorilor Brailei de fenomenul sportiv, de placerea de a practica sportul si miscarea. La fel ca in anii precedenti Crosul „Ziua Olimpica” este o manifestare sportiva patronata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si se desfasoara in toata tara, pe tot parcursul lunii iunie.

Organizatorii locali ai acestei manifestari sportive sunt: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila, Primaria Municipiului Braila, Academia Olimpica – filiala Braila, cu sprijinul esential oferit de Inspectoratul Scolar Judetean Braila si Clubul Sportiv Municipal Braila, care invita locuitorii Brailei sambata, 15.06.2012, incepand cu ora 08.30, in Parcul Monument (zona Rondou) la desfasurarea editiei din acest an a Crosului „Ziua Olimpica”.

Aceasta competitie de masa este organizata pe urmatoarele categorii de participanti: elevi de gimnaziu, elevi de liceu, sportivi, alte categorii (cu doua subcategorii de varsta – pana la 40 de ani si peste 40 de ani). Pot participa copii cu varsta peste 12 ani, iar toti alergatorii cu varsta sub 18 ani trebuie sa prezinte adeverinta medicala cu mentiunea “Apt pentru efort fizic” (individuale sau in tabele comune centralizate la unitatile de invatamant). Cei cu varsta peste 18 ani pot participa la cros daca prezinta adeverinta medicala sau semneaza declaratie pe propria raspundere la momentul startului. Inscrierea participantilor se va face in zona Rondoului Parc Monument, in data de 15.06.2013, incepand cu ora 08.30.

Trasee si distante de alergare

Traseul crosuluiStarturile crosului (in functie de categoriile de varsta si sex, fete si baieti) se vor da intre orele 09.00-09.15, de pe aleile din apropierea Stadionului Municipal sau cele care inconjoara Parcul dendrologic (in functie de distantele de alergare, la diferitele categorii). Sosirea este comuna, la toate categoriile de alergatori, pe Aleea Parcului.  Pentru elevii de gimnaziu distantele de alergare sunt de 800 m pentru fete si 1000 m pentru baieti, iar pentru elevii de liceu fetele vor alerga pe distanta de 1000 m, iar baietii pe 1200 m. Sportivii care vor participa la acest cros vor alerga pe distanta de 1500 m, fetele, iar baietii vor alerga pe distanta de 2000 m. Categoriile peste 18 ani vor alerga pe distantele de 800 m –fetele si 1000 m baietii.

Festivitatea de premiere va avea loc in jurul orei 11.00, in functie de cum vor termina participantii cursa. Toti participantii vor primi o diploma cu semnatura presedintelui Comitetului International Olimpic, Jaques Rogge, iar primii 15 participanti ajunsi la linia de sosire, la fiecare categorie in parte, vor primi cate un tricou inscriptionat cu insemnele organizatorilor. Premiile pentru primele 3 locuri, la fiecare categorie si subcategorie, constau in materiale sportive oferite de Primaria Municipiului Braila si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila precum si o diploma cu insemnele COSR .

Exit mobile version