Crește numărul cererilor pentru apartamente în blocul ANL destinat specialiștilor în sănătate

Numărul cererilor de închiriere a apartamentelor în Blocul ANL destinat medicilor începe să crească. În ultima ședință a CJ Brăila s-a stabilit cuantumul chiriilor pentru noii beneficiari ai locuinţelor, aceştia au semnat contractele cu Consiliul Judeţean Brăila şi au primit cheile apartamentelor. Deocamdată, este vorba doar despre 5 tineri specialişti, din 7, câţi au primit repartiţia locuinţelor, pentru că unul s-ar fi răzgândit între timp şi a renunţat la apartament, iar cel de-al doilea a solicitat schimbarea locuinţei repartizate.

Alte 5 dosare au fost depuse pentru acordarea unei locuinţe în blocul ANL destinat specialiștilor din sănătate, care urmează să intre în evaluare. Patru dintre aceștia sunt medici, iar unul asistent medical.

Pentru primii chiriaşi sumele calculate variază între 254 de lei/lună pentru un apartament cu o cameră şi ajung la 486 de lei/lună pentru unul cu 3 camere. Valoarea chiriilor se va stabili anual de către administratorul locuinţelor, fie în raport cu rata inflaţiei, fie în funcţie de acte normative emise de autorităţi centrale sau hotărâri ale CJ Brăila, în funcţie de vârsta solictantului sau modificarea stării civile prin modificarea structurii familiei chiriaşului şi a venitului net pe membru de familie.

Blocul de locuinţe cu 31 de apartamente, destinat închirierii de către specialiştii din domeniul sănătăţii care vor veni să lucreze în spitalele brăilene, a fost inaugurat pe 25 august.

Exit mobile version