Cosmin Răzmeriță îi cere președintelui CJ Brăila să aloce bani pentru funcționarea primăriilor din județ

Guvernul Orban, din cauza măsurilor fiscale luate în pandemie, aruncă primăriile într-o gaură neagră, este părerea liderului organizației județene a Pro România filiala Brăila, Cosmin Răzmeriță.

Răzmeriță, fost consilier județean în mandatul 2012-2016, spune că primarii care au înțeles gravitatea situației în care ne aflăm, au cheltuit bani din bugetele proprii pentru combaterea răspândirii virusului și acum au rămas fără fonduri.

”Unii au cumpărat măști și dezinfectant pentru populație, alții tablete pentru elevi. Totul în ideea că Guvernul îi va ajuta să treacă peste pandemie. Ei bine, ajutorul se lasă așteptat! O soluție ar putea veni de la Consiliul Județean. Îi fac o propunere președintelui Consiliului Județean Brăila, să renunțe la alocarea fondurilor în parteneriatul cu UAT-urile, pentru investiții, și să revină la alocarea efectivă a banilor către acestea, pentru acoperirea bugetului de funcționare” a spus Cosmin Răzmeriță.

Liderul Pro România spune că această formulă a dat rezultate în trecut, iar acum, în criza în care ne aflăm, prioritară este sănătatea oamenilor și nu investițiile.

”În urma discuțiilor pe care le-am avut cu primari din județul Brăila, aceștia consideră că este absolut necesară întoarcerea la vechea modalitate de acordare a fondurilor către UAT-uri” a spus Cosmin Răzmeriță.

Exit mobile version