Control al CJPC Brăila la restaurantul ”Paradis Corso”. Amendă și oprirea de la comercializare a unor produse cu dată limită de consum depășită

Ca urmare a unui control tematic la nivel național, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila (C.J.P.C.) a efectuat o acțiune de control în data de 13.02.2024, la SC RISTORAZU SRL Brăila – RESTAURANT PARADIS CORSO situat în Bd. Dorobanților nr.3, Brăila.

În urma neregulilor constatate, comisarii C.J.P.C. au aplicat o amendă contravențională, în valoare de  5.000 lei și un avertisment, şi au dispus măsura de oprirea definitivă de la utilizare în fabricare a diferitelor sortimente de preparate culinare a 17 kg materii prime nesigure, cu dată limită de consum depășită,/data durabilității minimale depășită, cu stare termică schimbată, modificări organoleptice de culoare și miros, în valoare totală de 338 lei. De asemenea, a fost dispusă măsura de distrugere a produselor nesigure pentru consum uman și oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor constatate și intrarea în legalitate a operatorului economic.

Dintre cele mai importante abateri constatate de echipa de control, menționăm:

În data de 14.02.2024, s-a efectuat o nouă acțiune de control pentru verificarea măsurilor dispuse anterior, constatându-se îndeplinirea acestora și ca urmare s-a dispus reluarea activității de alimentație publică.

Exit mobile version