Contract în valoare de peste 11 milioane de lei pentru comuna Viziru, finanțat prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”

”Prin intermediul programelor coordonate de Ministerul Dezvoltării, locuitorii au acces egal la servicii de calitate. Avem, deja, exemple de proiecte implementate cu succes, care produc efecte vizibile pe termen mediu și lung și continuăm să sprijinim comunitătile locale în procesul de dezvoltare”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea, cu ocazia semnării a 25 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Proiectele, în valoare totală de 326.828.899,51 de lei, urmăresc atât modernizarea drumurilor de interes local, cât și înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de epurare și a sistemelor de distribuție a gazelor naturale.

Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” vizează realizarea a peste 9.000 km de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și a 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale.

Printre localitățile care vor primi finanțare este și comuna Viziru, care a semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții ”Extindere rețea de canalizare în Comuna Viziru și Sat Lanurile”. Proiectul are o valoare de 11.639.848,58 lei

În această primă etapă se vor executa lucrări de înființare rețea canalizare pe următoarele străzi:

Lanurile: Str. Principală, str. Alexandru Ioan Cuza, str. Garoafei, str. Petre Carp, str Mioriței, str. Dumitru Poenaru, str. Învățător Atanasie Topor, str. Însurăței, str. Învățătorilor, str. Petrache Grigoraș, str. Lascăr Catargiu, str.Conților de Roma, str. Sf.Ioan Botezătorul, str. Golășeii noi, str. Sfinții Voievozi, str. Albinelor, str. Unirii, str. Sf. Trifon, str. Trandafirilor, str. Mică, str.Țibăneștilor.

Viziru: Str.Pietății, str. Salciei, str. Paltinului, str. Rozelor, str. Viitorului și str.Nucului.

Restul străzilor, vor intra in lucru in următoarea etapă.

”Mulțumesc pentru sprijin și implicare domnului deputat Alexandru Popa!”, a declarat primarul comunei Viziru, Ana Cornelia Măcrineanu.

Exit mobile version