Continuă războiul declarațiilor între PNL și PSD. Alexandru Popa: În afară de gargară ieftină, cum fac și acum, PSD-iștii n-au știut să facă nimic

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa a declarat astăzi că nu a mai văzut de mult o asemenea concentrare de forțe PSD-iste la un atac asupra PNL, ca în ultimele două zile. Deputatul liberal a spus că în ultimele atât primarul Marian Viorel Dragomir, cât și senatorul Ion Rotaru, au părut că nu se mai pot liniști de grija învățământului brăilean.

”Mai aveau puțin și se sufocau de indignare, fiindcă la ședința Consiliului Local Municipal, consilierii PNL s-au abținut la votul celor două proiecte de hotărâre prin care se alocau niște fonduri unităților de învățământ din Brăila.

Gargară politică! Mult zgomot pentru nimic. Dacă îi asculți pe cei doi, ai impresia că elevii brăileni erau la un pas de a rămâne fără lumină, fără căldură, fără apă, în școli pline de gunoaie, din vina consilierilor liberali bau-bau. De fapt, n-a existat nicio clipă vreun pericol de acest gen, fiindcă PSD deține majoritatea în CLM și indiferent de modul în care votează consilierii PNL, PSD poate trece fără emoții orice proiect de hotărâre care necesită majoritatea simplă. Așadar, abținerea consilierilor municipali PNL la votul privind cele două proiecte de hotărâre discutate ieri în Consiliul Local Municipal nu a pus în niciun moment în pericol aprobarea acelor proiecte, este evident pentru oricine are minte măcar cât un porumbel. După cum se vede, nu și pentru cei care au minte de vultur. Și nici pentru cei care au trăit toată viața cu o minte de comunist și care vor ieși la pensie cu aceeași mentalitate comunistă” spune deputatul PNL de Brăila.

Popa a spus că e chiar deplasat să spună președintele PSD Brăila că școala nu trebuie politizată, în situația în care, în calitate de organizator de partid de pe vremea PCR, PDSR, PSD, Rotaru ar fi coordonat inclusiv politizarea învățământului local.

”Dânsul este politician de mai bine de 30 de ani și ar fi timpul să iasă la pensie și să le spună povești copiilor din postura de bunic, nu de lider politic. De altfel, nu poate spune decât povești, fiindcă dacă ar spune copiilor adevărul, ar recunoaște că împreună cu colegii său PSD-iști a plasat județul Brăila pe ultimele locuri în toate topurile importante la nivel național. Cât despre domnul primar Dragomir, care se crede vultur, văd că începe să semene din ce în ce mai mult ca discurs politic cu mentorul său politic, domnul Gheorghe Bunea Stancu, la care merge și astăzi la spovedanie. Pe vremea când era doar un mic vulturaș cu pene roșii, vopsite de unchiul său, domnul Dragomir ținea ciocul mic și nu zbura decât atât cât îi dădea ață stăpânul, dar acum, că i-a dat PSD-ul avânt și s-a mai înălțat, ne învață pe noi, liberalii, cum să facem administrație, politică și învățământ. Mulțumim, dar nu ne interesează deocamdată. Dacă el și PSD-ul erau așa pricepuți în domeniile acestea, Brăila arăta astăzi precum Clujul, de exemplu. Când Brăila va ajunge la același nivel cu orașele și județele aflate în topul civilizației și bunăstării la nivel național, atunci o să ne intereseze să le ascultăm părerea PSD-iștilor. În afară de gargară ieftină, cum fac și acum, PSD-iștii n-au știut să facă nimic, niciodată!  

O spun încă o dată: abținerea consilierilor municipali PNL la votul dat ieri în Consiliul Local Municipal nu a pus în niciun fel în pericol unitățile de învățământ din municipiul Brăila, nu a existat niciun risc ca acestea să rămână fără gaze, energie electrică, telefonie, internet, materiale de curățenie sau alte asemenea lucruri, așa cum spune PSD.

PSD-iștii au majoritatea în CLM și puteau să aprobe proiectele respective, indiferent în ce fel votau consilierii PNL. De altfel, exact asta s-a și întâmplat: proiectele de hotărâre s-au aprobat în CLM.

A face o dramă dintr-un vot al liberalilor care, practic, nu a pus în niciun fel de pericol învățământul brăilean, a face să pară că liberalii erau pe punctul de a tîie apa, gazele și curentul electric în școli, a-i face pe liberali dușmanii poporului sau cel puțin dușmanii învățământului brăilean, este o manevră tipic comunistă. Și dezgustătoare, pe deasupra” a mai spus deputatul Alexandru Popa.

Exit mobile version