Consiliul Local Municipal Brăila va avea din mandatul viitor doar 23 de consilieri. Cinci comune vor avea cu câte 2 consilieri locali mai puțin decât în actualul mandat

Conform articolului 112 din Ordonanța de Urgență 57/2019, numărul membrilor fiecărui consiliu local se stabileşte prin ordin al prefectului, în funcţie de numărul locuitorilor comunei, oraşului sau municipiului, conform populaţiei raportate, în funcţie de domiciliu, de către Institutul Naţional de Statistică la data de 1 ianuarie a anului în care se organizează alegerile, de aici rezultând diferențele în numărul de consilieri menționate mai sus.

Față de alegerile din 2020, la nivelul județului Brăila sunt scăderi ale numărului de consilieri în municipiul Brăila și în comunele: Berteștii de Jos, Galbenu, Jirlău, Mircea Vodă și Zăvoaia.

Astfel având în vedere scăderea populației la nivelul municipiului Brăila, care conform datelor furnizate de INS, la data de 1 ianuarie 2024 erau doar 186289 de locuitori, în mandatul următor Consiliul Local Municipal Brăila, care va fi ales pe 9 iunie, va avea doar 23 de consilieri, față de 27 cât are în prezent.

La nivelul Consiliului Județean, numărul de consilieri aleși pe liste rămâne 30, iar al 31-lea va fi președintele CJ, care va fi ales uninominal.

În comuna Berteștii de Jos numărul consilierilor va scădea la 11, față de anul 2020 când localitatea avea 13 consilieri. În comuna Galbenu numărul consilierilor va scădea la 11, față de anul 2020 când localitatea avea 13 consilieri. Comuna Jirlău va avea doar 11 consilieri, față de 13 câți sunt în actualul mandat. În comuna Mircea Vodă numărul consilierilor locali va scădea la 11, față de 13 câți sunt în prezent. De asemenea, comuna Zăvoaia va rămâne dar cu 11 consilieri locali, față de 13 în prezent.

Exit mobile version