Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Brăila a aprobat înființarea a trei secții clinice în parteneriat cu Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” Galați

În ședința ordinară a Consiliului Județean Brăila din 31 ianuarie 2022, consilierul județean Viorel Botea, care este și președinte al Consiliului de Administrație de la Spitalul Județean de Urgență Brăila, a anunțat că s-a făcut un prim pas pentru ca Spitalul să fie încadrat pe viitor ca spital clinic. Consiliul de Administrație al SJU Brăila a aprobat înființarea a trei secții clinice, în parteneriat cu Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” Galați.

Președintele Iulian Chiriac a confirmat demersul, precizând că acest lucru va însemna, printre multe altele și faptul că Spitalul Județean va avea acces la  bani mai mulți din partea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Chiriac a explicat că, după votul din CA, va trebui ca și Facultatea de Medicină și Farmacie din Galați să aprobe, după care documentația va fi transmisă spre validare către Ministerul Educației și cel al Sănătății.

”La solicitarea Facultății de Medicină și Farmacie din cadrul Universității «Dunărea de Jos» Galați, vom organiza, astăzi, (n.r. – ieri) un Consiliu de Administrație în care în funcție de votul pe care îl vor da colegii, vom vota înființarea a trei secții clinice în cadrul Spitalului Județean: o secție de Chirurgie Generală, una de Medicină Internă și o alta de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reparatorie. Ne bucurăm de acest lucru, pentru că la Spitalul Județean Brăila avem nu mai puțin de 15 medici care au diverse poziții universitare, în speță conferențiari, șefi de lucrări, asistenți universitari în cadrul Facultății de Medicină și Farmacie din Galați. Mai mult decât atât, noi avem aproximativ 100 de medici rezidenți cu posturi în Spitalul Județean de Urgență, care au diverse grade de pregătire. Spitalul Județean are avizul Ministerului Sănătății pentru pregătirea rezidenților. De aceea, considerăm că acest aviz pe care îl vom da în cadrul CA are o foarte mare importanță pentru dezvoltarea actului medical din Brăila, pentru că în momentul de față vor veni foarte mulți profesori universitari, conferențiari, de la Facultatea de Medicină din Galați care vor crește calitatea actului medical”, a declarat Viorel Botea în ședința CJ.

Președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac (PSD), a dorit să precizeze în timpul ședinței că știa de acest demers, dar nu a dorit să anunțe nimic până când lucrurile nu se concretizau. Chiriac a explicat și pașii care trebuiesc făcuți până când SJU Brăila să poată fi declarat spital clinic.

Mă bucur că domnul profesor Nechita (prof. dr. Aurel Nechita) de la Galați a înțeles că doar împreună putem să ne dezvoltăm. Că a fost de acord ca la Brăila să înființăm aceste trei secții clinice. Asta însemnând că rangul Spitalului Județean de Urgență Brăila la cel de spital clinic și că vom avea alte sume de încasat în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, și că dezvoltarea Spitalului Județean de Urgență Brăila, să sperăm, viitor spital clinic, este într-o continuă mișcare și că am muncit cu sârg acolo. Uitați că lucrurile pozitive se întâmplă în pozitiv și nu negativ. Faptul că nu a mai fost spitalul o redută politică asta a demonstrat că în anii trecuți investițiile și modul de organizare s-au întâmplat corespunzător. Și eu vreau să vă mulțumesc tuturor. Vom mai avea suprize legate de Spitalul Județean de Urgență Brăila. Dar haideți să depășim această etapă legată de Spital Clinic. După care o să discutăm și vom pune în practică și următoarea mișcare…Să sperăm că va trece și de semnătura Universității. Astfel încât să trimitem documentația la Ministerul Educației și la Ministerul Sănătății. Dar primul pas este cel al Consiliului de Administrație și acceptul Spitalului Județean de a înființa aceste trei secții tehnice”, a spus Iulian Chiriac.
Exit mobile version