Consilierul județean Dănuț Lungu o acuză pe managerul spitalului că după ce a acceptat primirea unor pacienți de la Vrancea, acum aruncă vina în cârca Prefectului

Posibilul transfer al unor pacienți confirmați cu noul coronavirus din județul Vrancea la Spitalul Județean de Urgență Brăila s-a transformat într-un război al declarațiilor.

Primarul și președintele Consiliului Județean au ieșit și au spus că au intervenit și au reușit să oprească transferul unor bolnavi de COVID-19, chiar dacă aceștia erau asimptomatici, și au făcut din asta un titlu de glorie de parcă respinsese un atac al inamicului la Cetatea Brăilei.

Consilierul județean Dănuț Lungu (PNL) a postat punctul său de vedere asupra acestei situații, acuzând că managerul spitalului împreună cu președintele CJ ar fi luat decizia de a se pune la dispoziție pentru primirea unor pacienți din alte județe, pentru a demonstra contestatarilor performanțele manageriale de la Brăila.

”Pentru ca la Brăila am avut foarte puține cazuri de pacienți infectați cu Covid, doamna manager Delia Râșnoveanu (PSD) a fost de acord cu transferul a 20 de pacienți infectați cu Covid de la Adjud. Fără a se consulta cu cei care au gestionat, la nivel general, această pandemie la Brăila, directorul DSP, Gabriel Ciochină și prefectul Cătălin Boboc. Nici măcar pe parte medicală nu a discutat cu medicii de specialitate. Eu nu cred că doamna manager a luat decizia fără a-l informa și pe președintele CJ Brăila. Acum, cei care au luat decizia ieri, vor să arunce responsabilitatea către Prefect, care a aflat de transfer în această dimineață. Asta ne lipsea acum” a spus Dănuț Lungu.

Exit mobile version