Consilierii PNL cer o altă viziune la Administrația Piețelor și nu au votat Bugetul de Venituri și Cheltuieli al APT

Marți, 28 martie, a avut loc ședința ordinară a CLM Brăila din luna martie. Pe ordinea de zi a fost și bugetul de venituri și cheltuieli al societății ADMINISTRAȚIA PETELOR Șl TÂRGURILOR S.A. Brăila, pentru anul 2023

Proiectul de buget al S.C. „Administrația Piețelor și Târgurilor” S.A. Brăila, pe anul 2023, prevede venituri de 13.104,27 mii lei și cheltuieli de 13.049,38 mii lei.

Structura veniturilor se prezintă, astfel:

                venituri din exploatare12.834,27 mii lei;
                 venituri financiare

Cheltuielile totale includ:
270,00 mii lei.
                cheltuieli de exploatare13.045,38 mii lei;
                cheltuieli financiare4,00 mii lei.

S.C. „Administrația Piețelor și Târgurilor” S.A. Brăila prevede pentru anul 2023 un profit brut de 54,89 mii lei și un profit net de 46,11 mii lei. Consilierul PNL Constantin Sîrbu a intervenit la acest proiect și a spus că în ultimul timp la Administrația Piețelor nu se întâmplă mai nimic.

”Sunt aceleași condiții de desfacere a produselor ca și acum 5-6 ani. Ar trebui să ne gândim serios, și primul pas a fost făcut cu Piața de pește, în așa fel încât să modernizăm piețele importante ale Brăilei, să fie un comerț civilizat. După cum se observă, sunt din ce în ce mai puțini clienți, din ce în ce mai puțini producători și comercianți. Supermarketurile și comerțul modern iau fața și ar trebui totuși o altă viziune. părerea mea este că ar trebui început cu o nouă conducere a Administrației Piețelor și Târgurilor” a spus consilierul liberal Constantin Sîrbu.

Primarul Marian Dragomir a încercat să de-a un răspuns politic, amintind că la conducerea APT a fost și un liberal, dar a fost rugat de consilierul liberal să treacă peste asta, lucru pe care în cele din urmă l-a făcut.

Dragomir a amintit că a fost modernizate Piețele Microhală și Concordia, iar în momentul de față se construiește Piața de Pește.

”S-au semnat contractele pentru modernizarea Pieței de Producători și Pieței de Legume fructe, din Piața Mare. Sunt pași concreți. Anul acesta vor începe lucrările la cele două” a declarat primarul Marian Dragomir.

Hotărârea a fost adoptată cu 19 voturi „pentru” și 7 voturi „împotrivă”, ale consilierilor PNL.

Exit mobile version