Consilierii au aprobat in unanimitate premierea elevilor de nota 10

Consilierii au aprobat in unanimitate premierea elevilor de nota 10
Consilierii au aprobat in unanimitate premierea elevilor de nota 10

Miercuri, 15 iulie, de la ora 10.00, au fost programate ședințele extraordinare al Consiliului Județean și Consiliului Local Municipal, care au avut un punct comun prin acordarea de granturi unităților de învățământ preuniversitar de stat pentru premierea elevilor și cadrelor didactice cu rezultate deosebite la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat.

Viorel Mortu profesorul elevei de 10 Raluca Tudor

Atât consilierii județeni cât și cei municipali au adoptat în unanimitate acordarea unor premii în bani pentru elevii brăileni care au obținut media 10 la admiterea în învățământul liceal și la Bacalaureat. Cele două autorități locale au alocat câte 16.800 de lei din bugetele proprii pe anul 2015. Elevii vor fi premiați cu o unitate financiară pentru fiecare notă de 10 obținută, iar profesorii îndrumători se vor fi premiați cu o unitate financiară pe fiecare elev ce a obținut media 10 la cele două examene.

Valoarea unei unități financiare pentru elevi a fost stabilită la 1.000 de lei, iar pentru cadrele didactice la 1.200 lei, sumele fiind suportate în cote egale de CJ și Primăria Brăila.

Astfel, la festivitatea ce va avea loc vineri, 17 iulie, de la ora 11.00, la Sala Mare a Palatului Administrativ, vor fi premiați următorii elevi:

Toate cele cinci eleve au avut media de admitere la liceu 10, iar primele patru au ales specializări de la Colegiul Național Gheorghe Munteanu Murgoci. De menționat că Raluca Tudor va fi premiată integral de CLM, cu suma totală de 3000 de lei, iar Iuliana Raluca Mihăilă, care provine de la o școală din mediul rural va fi premiată cu aceeași sumă integral de CJ Brăila.

Andreea Selaru

De asemenea va fi premiată tot cu 3000 de lei și Andreea Laura Șelaru, absolventă la Colegiul Național Gheorghe Munteanu Murgoci, singura care a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat.

Și cadrele didactice ale celor șase eleve de 10 ale Brăilei la cele două examene naționale vor fi premiate cu câte 1200 de lei. Astfel vor fi premiați profesorii:

De precizat că la ședința CLM a fost prezentă în sală și Carmen Pîrlog, inspectorul școlar general, dar cele două proiecte de hotărâre referitoare la premierea elevilor de nota 10, precum și acordarea unor diplome de excelență tuturor elevilor care au luat media 10 la Evaluarea Națională și singurei eleve de 10 de la Bacalaureat, au trecut pe repede înainte, fără dezbateri și fără ca șefa învățământului brăilean să fie invitată să spună ceva.

Exit mobile version