Conform spuselor primarului, abia pe la sfârșitul lui ianuarie am putea scăpa de toate crengile și toți copacii căzuți după viscolul de duminică, 26 noiembrie

Primarul Marian Dragomir a încercat să explice în cadrul unei conferințe de presă, cauzele dezastrului rămas în urma viscolului înregistrat duminica trecută în Brăila, în uram căruia mulți copaci au fost rupți sau chiar scoși din rădăcină. Primarul a spus că va dura aproape două luni până când cei de la Seroplant vor reuși să îndepărteze toți copacii căzuți și să adune crengile și frunzele de pe trotuare și din locurile de parcare din municipiu.

„Nu a fost o cantitate foarte mare de zăpadă, dar a fost un vânt foarte puternic, care a doborât o sute de arbori” a spus primarul Marian Dragomir. Acesta a mai precizat că înainte de a începe furtuna a plouat o zi întreagă, iar cantitățile de apă au fost foarte mari și solul a fost îmbibat de apă când a început ninsoarea.

”Pentru că nu am avut brumă anul acesta, pomii aveau frunzele pe ei, iar zăpada s-a lipit efectiv de aceste frunze. Și apoi o noapte și mai bine de o jumătate de zi am avut acel vânt puternic, cu rafale între 80 și 100 km/h. Foarte mulți pomi au fost smulși din rădăcină sau frânți de la jumătate de furtuna puternică. Seroplant va avea de lucru aproximativ o lună și jumătate – două luni, la prăpădul care s-a înregistrat. Va dura, lucrăm doar cu echipe Seroplant, nu angajăm societăți private, pentru că legislația nu ne permite” a mai spus Dragomir.

Edilul a încercat să justifice faptul că unii copaci care prezentau pericol nu au fost tăiați pentru că ar fi existat o ”reală opoziție a oamenilor din acea zonă, care își doresc să fie umbră. Dar oamenii nu-și doresc ca atunci când apar furtuni să cadă niciun pom”.

Deci, conform spuselor primarului, dacă nu vom mai avea parte de vreun alt viscol, pe la sfârșitul lunii ianuarie ar putea fi curățat orașul de toți copacii căzuți și de toate crengile rămase pe trotuare sau parcări.

Exit mobile version