Conferință regională „De la idee la business inteligent cu finanțări europene’’

Marți, 13 februarie, la Complexul Alma Health & Spa Retreat din stațiunea Lacu Sărat, în contextul descentralizării managementului fondurilor europene de la nivel național la nivel Regional, ADR SUD-EST, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Est 2021-2027, împreună cu Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – ROREG, Ziarul Financiar și BCR  organizează conferința ,,De la idee la business inteligent cu finanțări europene’’

În cadrul conferinței au fost prezentate oportunitățile de finanțare oferite de Programul Regional Sud-Est 2021-2027 mediului de afaceri din Regiunea Sud-Est și de către Programul Tranziție Justă pentru mediul de afaceri din județul Galați.

Printre cei care au vorbit la acest eveniment s-au aflat Luminița Mihailov, director general ADR Sud-Est, Jenica Crăciun, șeful Autorității de Management pentru Programul Regional Sud-Est,  Ștefan Fusea, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila, Oana Bâra, Coordonatoare Programe de Finanţare, BCR,

Asociația ROREG și-a propus să inițieze un dialog cu mediul de afaceri, și nu numai, în baza căruia să fie identificate forme de finanțare oportune pentru IMM-uri și care să conducă la consolidarea competitivității regionale.

Ce finanțări europene sunt disponibile și ce trebuie să știe antreprenorii din Regiunea Sud-Est? Care este co-finanțarea europeană dar și contribuția proprie atunci când atragi fonduri europene? Ce fel de business-uri sunt eligibile? Ce alternative de finanțare există, care este rolul unei bănci ca BCR în susținerea mediului de afaceri? Ce riscuri sunt și cum pot fi ele depășite?, au fost câteva dintre întrebările la care s-au căutat răspunsuri în cadrul acestei conferințe.

Ștefan Fusea a vorbit despre potențialul agricol, dar și despre necesitatea dezvoltării zonei de procesare. Președintele CCIA Brăila a vorbit și despre Promex, care în opinia sa poate să renască, în condițiile în care se pune tot mai mare accent pe industria de apărare; despre zona portuară și dezvoltarea transportului naval.

Exit mobile version