Conferința finală proiect Erasmus+, Action!

Conferința finală proiect Erasmus+, Action!
Conferința finală proiect Erasmus+, Action!

La sfârșitul lunii august 2017, la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga„ a avut loc conferința de final a proiectului Erasmus+, Action!. Scopul conferinței a fost acela de a face cunoscute produsele finale ale proiectului.

În cei doi ani de proiect au fost realízate șapte filme de scurt  metraj și două reviste digitale. Filmele realízate sunt: „Unexpected love”, „The soul of the youth blooms in Europe”, ”Who am I?”, „Running”, ”Ramona”, ”Lullaby” și ”History and heritage conservation”.

Pe parcursul celor doi ani au fost realízate multe activități. A fost înființat un club de film în liceu, în care elevii au devenit  regizori, actori, scenariști.

Elevii liceului au obținut premiul al doilea cu filmul ”Who am I?”, iar în acest an premiul întâi cu filmul ”Ramona” în cadrul galelor de film organízate în cei doi ani.

În urma acestui proiect, elevii au cunoscut mai bine țările în care au participat în mobilități, și au aflat mai mute despre obiceiuri, tradiții, limbă.

În urma acestui proiet Erasmus +, părinții au devenit și ei actori și interesați de hobbyurile copiilor, care au descoperit în film un hobby. Au aflat mai multe despre Adobe Premier, Movie Maker, Sony Vegas și au mai mulți prieteni. Proiectul Erasmus+, Action! i-a făcut pe elevii liceului mai independenți și au învățat să se organizeze și să lucreze în echipă.

[quote]Action! este povestea unui ”film” realizat timp de doi ani. Proiectul si-a propus să sădească dragoste pentru filmele de scurt metraj, să apropie elevii și profesorii de lumea minunată a cinematografiei și a lansat provocarea că putem deveni regizori, scenariști, actori dacă începem să iubim această lume. Am încercat și reușit să realizăm acest lucru alături de elevi și profesori din  Spania, Polonia, Turcia si Franța. Coordonatorul acestui proiect este partenerul francez.[/quote], a declarat profesor Simona Doroftei.

Pe parcursul celor doi ani, elevii au fost încurajați să creeze cărți poștale virtuale, articole de presă, scurt metraje, reviste on-line, scenarii, critică de film. De asemenea, ei au participat la festivaluri de cinema, la ateliere audio-vizuale.

Propriile lor scurt –metraje au fost prezentate la doua concursuri și cele mai bune au fost recompensate în timpul unei ceremonii de decernare a premiilor. Liceenii și-au creeat propriile ”Oscaruri”, iar evenimentele organizate în Franța, Spania și Brăila, s-au ridicat la nivelul unor festivaluri profesioniste.

La conferință au participat autorități locale, parteneri, profesori, elevi, părinți, profesori de la școli brăilene.

Conferința a fost deschisă de directorul adjunct al liceului profesor Laura Ion, după care coordonatorul proiectului, profesor Doroftei Simona, a prezentat activitățile realizate, site-ul  și pagina de Facebook a proiectului.

Profesorii Stupariu Ionica, Butoi Mirela, Pastramă Tudorița, Dumbravă Maria, Cernica-Nistor Laura și elevii Pandrea Petru, Țecu Bianca, Staicu Andrei, Matei Gabriel au prezentat experiența unei mobilități și ce a însemnat pentru ei să participe la acest proiect. Experiența Erasmus+ a fost povestită și de părinți.

Profesoara Dumbravă Maria a prezentat revistele digitale. La final au fost vizionate filmele realizate în proiect.

Exit mobile version