Conferința de lansare a campaniei de informare, educare și conștientizare LIVE(RO)2-EST în județul Brăila

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, alături de Asociaţia Română Anti-Sida (ARAS) și Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi organizează conferința de lansare a campaniei de informare, educare și conștientizare LIVE(RO)2-EST în județul Brăila.

Evenimentul va avea loc vineri, 27 ianuarie 2023, începând cu orele 12.00, la Sala de conferințe Panait Istrati a Teatrului Maria Filotti (str. Mihai Eminescu, nr. 2, Brăila).
Acțiunea face parte din seria de evenimente județene ce anunță campaniile gratuite de testare, stadializare și direcționare către tratament a pacienților cu boli hepatice în județele incluse în proiectul LIVE(RO)2-EST.

Obiectivul proiectului constă în furnizarea de servicii medicale de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare către tratament al pacienților cu boli hepatice cronice, secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatitice B/D și C, din regiunile de dezvoltare Nord-Est și Sud-Est, respectiv din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea. 

La eveniment vor participa:

Prof. univ. dr. Carol Stanciu – Communication Specialist LIVE(RO)2-EST
Dr. Maria Georgescu – Asociația Română Anti-SIDA – partener
Conf. univ. dr. Eliza Camelia Cojocariu Salloum – Coordonator regional metodologie și monitorizare
Șef lucrări dr. Oana-Bogdana Barboi – Expert județean organizare acțiuni prevenție
Șef lucrări dr. Mihaela Dranga – Expert județean organizare acțiuni prevenție
Asist. univ. dr. Tudor Cuciureanu – Specialist analiză și validare date pacienți pozitivi
Dr. Mihaela Delia Râșnoveanu – Manager – Spitalul Județean de Urgență Brăila
Dr. Constantin Popazu – Director medical interimar – Spitalul Județean de Urgență Brăila
Dr. Cristina Savescu – Președinte – Colegiul Medicilor Brăila
Dr. Viorica Naumov – Președinte – Asociația medicilor de familie Brăila
Dr. Camelia-Tamara Nedelcu – Director general – Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Brăila
Gabriel Vasile Ștefan Ciochină – Director executiv – Direcția de Sănătate Publică Brăila
Simona Daniela Cimpoae – Director general – Direcția Generală de Asistență socială și Protecția Copilului Brăila

Proiectul „Program regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare către tratament al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C din regiunile Nord-Est și Sud-Est – LIVE(RO)2 – EST”, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Prioritatea de investiții 9.iv: Creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general.

Beneficiarul proiectului este Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi; parteneri: Asociaţia Română Anti-Sida (ARAS) și Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iași.

Exit mobile version