Concursul de matematica „Petru Morosan – Trident”, editia a XI-a

Concursul de matematica Petru Morosan - Trident, editia a XI-a

Concursul de matematica Petru Morosan - Trident, editia a XI-a

Aproape 800 de elevi din Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Constanta, Galati, Suceava, Vaslui si Vrancea au participat sambata la Concursul interjudetean de matematică „Petru Morosan – Trident”, ajuns la editia a XI-a. La aceasta editie s-au acordat 42 de premii si aproape 200 de mentiuni. Nivelul concursului a fost ridicat, apropiat de cel al olimpiadelor, iar presedintele concursului, profesorul Viorel Botea, s-a dclarat foarte multumit de organizarea din acest an, inlaturandu-se inadvertentele din editiile precedente.
Elevii din Braila a obtinut 10 premii la aceasta editia a concursului „Petru Morosan – Trident”. La gimnaziu, Andrei Radu, clasa a VIII-a la Colegiul „Nicolae Balcescu” a obtinut Premiul I ; Miruna Vlad, clasa a VIII-a la  Balcescu si Radu Tarhoaca, clasa a VI-a la Colegiul „Gh. M. Murgoci” au obtinut Premiul II, iar Corina Preda, clasa a VII-a, CN”N. Balcescu” a obtinut premiul III.
La nivelul liceal, gradul de dificultate M1, Andreea Popa, clasa a XI-a la CN  „N. Balcescu” si Cristian Cazan, clasa a XII-a la CN „Gh. M. Murgoci” au luat premiul II. La cei de la alte profile decat matematica-informatica. Nivelul M2, Raluca Dinu, clasa a XII-a de la CN Gh. M. Murgoci a obtinut premiul I, Elena Paduraru, tot clasa a XII-a la Murgoci a castigat Premiul II, Adrian Iorga, clasa a X-a la Colegiul „Ana Aslan” si Cristina Radu clasa a XII-a la Murgoci, au obtinut Premiul III. La gimnaziu s-au acordat 98 de mentiuni, la liceu M1 – 53 de mentiuni, iar la M2 – 41 de mentiuni.

La clasa a V-a au participat 146 elevi si s-au acordat 4 premii I, un premiu II si un premiu III, dar si 31 de mentiuni. La clasa a VI-a, s-au acordat cate un premiu I, II si III si 38 de mentiuni din cei 164 elevi inscrisi. La clasa a VII-a au fost inscrisi 118 elevi, si s-au acordat cate un premiu I, II si III, dar si 8 mentiuni, iar la clasa a VIII-a, din cei 75 de elevi inscrisi, s-au acordat trei premii I si cate un premiu II si III, dar si 21 de mentiuni.

La nivel liceal, clasa a IX-a nivel M1, au participat 33 de elevi, si s-au acordat cate un premiu I, II si III, dar si 15 m3ntiuni, iar la nivelul M2, au participat 52 de elevi, dintre care s-au acordat cate un premiu I, II si III si 6 mentiuni. La clasa a X-a nivel M1 s-au acordat cate un premiu I, II si III, dar si 14 mentiuni, din 45 de participanti, iar la nivelul M2, pe langa cei trei care au obtinut premiile, alti 11 elevi au primit mentiuni. La clasa a XI-a, nivelul M1, s-au acordat 15 mentiuni si cate un premiu la fiecare categorie, din 33 de participanti, iar pentru nivelul M2 au participat 47 de elevi, dintre care un premiu I, doua premii II, un premiu III si 14 mentiuni. La clasa a XII-a, nivelul M1, au participat 19 elevi, si s-au acordat cate un premiu I si II, doua premii III si 9 mentiuni, iar pentru nivelul M2 au concurat 26 elevi si s-au acordat cate un premiu I, II si III, dar si 9 mentiuni.
Concursul s-a desfasurat la Colegiul National „Gh. M. Murgoci”, in organizarea Colegiului National „Gheorghe Munteanu Murgoci” si a Revistei de Matematica „TRIDENT”, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Braila, Societatea de Stiinte Matematice din Romania – Filiala Braila, Colegiul National „Nicolae Balcescu” Braila, Colegiul Economic „Ion Ghica” Braila, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Braila si a beneficiat de sprijinul financiar al Primariei Braila si al Consiliului Judetean.

Exit mobile version