CONCURSUL „ARMONIILE DUNĂRII” ÎN ANUL CENTENARULUI

Din cauza avertizărilor emise privind vremea nefavorabilă, cea de-a noua ediţie a Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Armoniile Dunării” a fost reprogramată pentru duminică, 25 martie 2018, începând cu orele 10.00.

Cea de-a noua ediţie a Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii “ARMONIILE DUNĂRII” Brăila, organizată în anul aniversării Centenarului Marii Uniri, va fi un prilej de punere în valoare a tinerilor interpreţi de muzică uşoară.

Vineri, 23 martie 2018, începând cu ora 10.30, în Sala de concerte a Palatului „Lyra” din Brăila se va desfăşura cea de-a noua ediţie a Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii “ARMONIILE DUNĂRII”, organizat de Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila, Filarmonicii „Lyra – George Cavadia”, Primăriei Brăila şi Casei de Cultură Municipale.

Pentru această ediție a concursului s-au înscris 151 de candidați, iar în urma preselecţiilor desfăşurate în perioada 14-15 martie a.c., au rămas să se confrunte pentru câştigarea Marelui Premiu oferit de Grupul de firme APAN, dar şi a celorlalte premii pe grupe de vârstă (7‑10 ani, 11-14 ani şi 15‑18 ani), un număr de 71 de concurenți. Aceștia provin din: Bacău, Bîrlad, Botoşani, Brăila, Bucureşti, Călăraşi, Câmpulung-Muscel, Galaţi, Ianca, Iaşi, Panciu, Piteşti, Râmnicu-Sărat, Slatina, Slobozia, Tecuci, Tulcea şi Vaslui. De asemenea, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri vor fi prezenţi şi elevi ai Şcolii de Arte din Străşeni, Republica Moldova.

La grupa de vârstă 7-10 ani s-au înscris 60 de candidați, iar în urma preselecției au rămas în concurs 28 de concurenți, dintre care doi din Brăila și unul din Ianca. La grupa de vârstă din 64 de concurenți înscriși, în urma preselecției au rămas în concurs 29 concurenți, dintre care cinci din Brăila. La categoria de vârstă 15-18 ani din cei 26 de concurenți înscriși, în urma preselecției au fost declarați admiși în concurs un număr de 14 concurenți, dintre care 5 din Brăila.

La ediția din 2017, Marele Premiu a fost câştigat de Cosmina-Elena Spînu, din Brăila, care va susţine un microrecital în deschiderea ediției din acest an. La finalul concursului, vor avea loc microrecitaluri susţinute de elevi şi absolvenţi ai Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu”, momente de dans modern coordonate de profesor-coregraf Liliana Stan, precum şi un microrecital susţinut de Trupa „Chroma Project”, a Şcolii „Vespasian Lungu”.

Evenimentul va continua cu recitalul prezentat de Trupa „Schimbul 3” by Adrian Ordean, iar seara se va încheia cu Festivitatea de premiere şi Gala laureaţilor.

Juriul Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii “ARMONIILE DUNĂRII” este compus din personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti: preşedinte – Adrian Ordean (compozitor, interpret); Viorela Filip (profesor de canto, compozitor, interpret); Dragoş Gheorghiu (profesor de canto, director al unei şcoli de specialitate); Codruţ Croitoru (compozitor, solist Trupa “Schimbul 3”); Mariana Iordache (profesor de canto – Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila).

Intrarea este liberă pe durata întregului eveniment, care se desfășoară după PROGRAMUL CONCURSULUI NAŢIONAL

Exit mobile version